En miniarena med konstgräs, en ny skejtpark, basketkorgar, pingisbord och mycket, mycket mer. När Bålsta får sin egen aktivitetspark blir det en plats för många och för mycket.

– Det här är en park som vi har jobbat fram för barnen och ungdomarna i kommunen där tanken är att de ska ha en naturlig plats att hänga på och det gäller oavsett om man bara vill sitta med sina kompisar och snacka eller om man vill aktivera sig på olika sätt, säger Christine Langvardt.

Parken kommer att byggas på en plats som känns väl utvald för syftet.

– Ja, det här är en yta som är rätt outnyttjad, men där vi har våra idrottshallar och IP. Det är en central och bra yta att kunna utveckla. Det finns hur mycket potential som helst, säger Christine Langvardt.

Ungdomar har bidragit

Hon fick uppdraget i januari 2020 och ett par månader senare hade hon plockat fram förslag och bilder som gick ut till barn och ungdomar i mellanstadiet, högstadiet och gymnasiet, samt till olika föreningar. Över hundra ungdomar har bidragit med idéer. Feedbacken har med andra ord varit stor och av detta har hon nu sytt ihop det hela till en plats som ska locka oavsett intresse.

– Sedan är vår förhoppning att man ska inspireras när man väl är där och bli sugen på att röra sig. Vi har tänkt på att det ska vara jämnt fördelat och att båda könen ska hitta saker att göra, slår hon fast.

Förutom själva parken ska även området rustas upp rejält. Det blir ny och bättre belysning för trygghetens skull och sedan ska allting även smyckas.

– Vi kommer att ta in någon konstnär eller kanske flera som ska bidra med muralmålningar. Det ska få färg och form som ramar in det hela.

Dessutom kommer det ofta vara personal från kultur- och fritidsförvaltningens ungdomsverksamhet på plats. Någon form av fritidsbank kommer också finnas där för den som vill låna utrustning.

– Det här är en gratis möjlighet för alla, säger Christine Langvardt och lägger till att ytan kan nyttjas dagtid för skolverksamhet.

När ska det stå klart?

– Vi håller på med upphandlingen nu, den är i planeringsfasen, men vår förhoppning är att det ska stå klart under hösten och att bygget ska påbörjas under sommaren.

– Vi längtar enormt att det ska sättas en spade i marken.