Öppet med begränsningar. "Vi håller öppet men säger åt folk att inte komma hit. Hela situationen är ju egentligen jättekonstig." säger badets vd Elisabeth Strömberg. Foto: Eva Tonström

Äventyrsbadet stängs tillsvidare

Nu väljer Gustavsbergsbadets ledning att stänga äventyrsbadet och det är oklart när det öppnar igen. Snart kan det också bli möjligt att frysa sitt årskort.

  • Publicerad 10:46, 23 nov 2020

Tidningen berättade nyligen att många väljer att gå till Gustavsbergsbadet trots corona, samtidigt har simhallen minskat ned ytterligare på antalet personer som får befinna sig i hallen. Det leder till långa köer varje vecka.

Men det finns inga planer på att stänga simhallen, enligt Peter Brännström, (KD), ordförande i Gustavsbergsbadet AB.

- Vår prognos är att fortsätta hålla öppet in i nästa år. Det är en svår balansgång, det handlar ju om friskvård och om att försöka hålla igång, vilket man mår bra av. Därför håller vi öppet så länge vi kan, säger han.  

Kan bli möjligt att frysa årskort

En annan sak att lösa är hur de ska göra med alla årskort som folk har köpt och nu bara betalar på, utan att vare sig bada eller träna. Där har hittills personer över 70 år fått frysa sin kort, och personer som kan visa upp sjukintyg. Övriga har fått nej, vilket lett till stort missnöje.

- Vi inser att vi måste kompensera även övriga årskortinnehavare på något vis så vi diskuterar nu om vi ska låta alla som vill frysa sin kort. Ärendet ska upp på vårt styrelsemöte den 2 december, säger Peter Brännström.

Helgen 21-22 november beslutades att stänga simhallen tillfälligt eftersom att alla bad runt om Stockholm stängde. Från och med den här veckan har man valt att stänga äventyrsbadet tillsvidare. Endast motionsbassäng och undervisningsbassäng är öppet nu, och den som vill träna måste ha års- eller klippkort.

Långa köer till Gustavsbergsbadet trots corona