1. Frank Martini Party of the Century

Party of the Century kommer tillbaka till Göteborg! Gör dig redo att resa tillbaka till det glamorösa glada 1920-talet. Välkommen in och upplev världens mest framstående Gatsby fest. Under kvällen kommer ni få möta entertainern Frank Martini och hans orkester The Roaring Twenties, extraordinära showgirls, dansare, cirkusartister och DJ Miss Martini. Så glöm vardagen, låt champagnen flöda som att det inte finns någon morgondag och omge dig med skönheten och musiken från det glada 20-talet. Välkomna till en oförglömlig kväll!

Plats: Valands festvåning, lördag 21 oktober, kl. 20.00.

 Internationella succégruppen The Ukulele Orchestra of Great Britain gästar Göteborg.

Internationella succégruppen The Ukulele Orchestra of Great Britain gästar Göteborg.

Pressbild

2. The Ukulele Orchestra of Great Britain

Internationella succégruppen The Ukulele Orchestra of Great Britain gästar Göteborg. Gruppen är en internationell sensation och något av en nationalklenod hemma i Storbritannien. Orkesterns fantastiska historia spänner över 30 år och har gått från nyfiket prövande till virtuositet och från lantliga småscener till Carnegie Hall. Med instrument köpta för växelpengar har orkestern spelat för kungligheter på The Royal Albert Hall, operahuset i Sydney och på den jättelika Glastonburyfestivalen. De levererar en härlig underhållning med torr engelsk humor och en oemotståndlig och svängig musik i härligt egensinniga och briljanta tolkningar av folkmusik, klassiska pärlor, rock och pop eller för den delen av sina egna kompositioner. 

Plats: Lorensbergsteatern, tisdag 17 oktober, kl. 19.00–21.00.

Harry Potter och Den flammande bägaren – In Concert.

Harry Potter och Den flammande bägaren – In Concert.

Pressbild

3. Harry Potter och Den flammande bägaren – In Concert

För första gången i Göteborg visas nu Harry Potter och Den flammande bägaren – In Concert. Missa inte chansen att få uppleva den fjärde filmen om trollkarlen på ett helt nytt sätt. Upplev denna klassiska äventyrsfilm med livemusik framförd av stor symfoniorkester när Stockholm Concert Orchestra framför filmens soundtrack, gjort av Patrick Doyle samtidigt som filmen visas i sin helhet på stor duk i högupplöst magi.

Plats: Scandinavium, söndag 5 november, kl. 15.00.

Hellsongs är tillbaka på hemmaplan, på Skeppet GBG.

Hellsongs är tillbaka på hemmaplan, på Skeppet GBG.

Pressbild

4. Hellsongs ver. 666

Det har hunnit gå hela tio år sedan senaste fullängdaren These are evil times släpptes. I kölvattnet av den gjordes några omfattande turnérundor på kontinenten men när de vara klara blev det en rätt rejäl paus. Några spelningar har det allt blivit under de senaste åren, men mer i form av fans som ställer till med bröllop och lounge metal-älskande korvbaroner som arrar kompisfestival ute på tyska bonnvischan. Nu är Hellsongs tillbaka på hemmaplan för första gången på en smärre evighet. I samma veva passar de också på att fira nya singelsläppet från kommande skivan Return of the Hellsingers. 

Plats: Skeppet GBG, Amerikagatan, lördag 7 oktober, kl. 19.30–23.59.

Beatle Day – nu firas hela festivalen på ett och samma ställe.

Beatle Day – nu firas hela festivalen på ett och samma ställe.

Pressbild

5. Beatle Day 

En dröm har gått i uppfyllelse för arrangörerna av Beatle Day! När de startade  2012 var målsättning att arrangera hela festivalen på ett och samma ställe, liknande hotell Adelphi i Liverpool där man har alla konserter och uppträdande på hotellet där man bor under Beatle Week. Fredag 13 oktober kl. 19.00 börjar festivalen med förfestmingel på Opalen med akustisk musik och möjlighet till bordsbokning för middagsgäster. Lördag 14 oktober kl. 17.00 blir en helfylld kväll med minst fem olika bandkonstellationer i Beatles anda, bland annat BeatUs, BritPop och The Beagles.

Plats: Hotell Opalen, fredag 13 och lördag 14 oktober, för mer info och tider se beatlesnytt.se.