– Ja, tyvärr. Största anledningen är att vi inte får ihop tiden i år. Vi lägger 600–700 timmar på att arrangera kosläppet och i år har vi haft en för tuff och hektisk period, säger Anders Ström, bonden på Bögs gård.

Ett till skäl är att man har haft halmbrist, vilket har inneburit en del merarbete.

– Det var en blöt vår i fjol, precis som i år, så allt blev försenat. Sedan hade vi torka i nästan åtta veckor under sommaren, då växte det nästan ingenting. Där vi normalt får ut 150 balar halm fick vi nu 30. Jag fick åka runt och jaga halm för att ha strö till vintern, säger Anders Ström.

Comeback i fjol

Kosläppet på Bögs gård är enormt populärt. Under pandemin låg det nere, men i fjol var publiken åter välkommen och då gick de 5 000 platserna åt i ett nafs.

– Och vi har redan fått över 1 000 mejl redan från folk som vill boka plats till i år, säger Anders Ström.

Kommer ni att ha publikt kosläpp igen i framtiden?

– Ja, absolut, vi ska ha det igen. Det är väldigt uppskattat. I fjol la vi lite extra krut på att ha VIP-läktare med kaffe och bullar för äldre och de med funktionsnedsättning. Vi fick massor av positiva reaktioner efteråt. Det värmde och vi kände oss lite stolta faktiskt. Så kosläpp har vi inte haft för sista gången! Säger Anders Ström.