Göteborg

Sarah Klang är sångerskan med den stora rösten. I år har hon uppträtt på Göteborgs Jubileumsfestival, kommit med ett nytt hyllat album och varit på Europaturné.

– Tar med stolthet emot denna fina bemärkelse! Som Frodo längtar efter Fylke, längtar jag hem till Göteborg när jag är i väg och spelar. Det infinner sig alltid ett stort lugn av att komma hem till denna lilla, stora, varma stad. Jag älskar Göteborg, säger Sarah Klang.

Årets Göteborgare utses av en juryn som består av representanter från Göteborg & Co och Sveriges Radio P4 Göteborg. 

Här är juryns motivering:

”Sarah Klang sjunger rätt från hjärtat och det är snudd på omöjligt att inte golvas av hennes starka uttryck. Hennes musikaliska värld rymmer starka känslor som lycka och längtan, hopp och tvivel, men också humor. Hon är befriande personlig, uppriktig och rättfram och det senaste albumet, som döpts efter dottern, har hyllats. Från Majorna och Göteborg ut i den stora vida världen, Sarah Klang är en värdig Årets Göteborgare 2023.”

Hedersutmärkelsen har delats ut till en lång rad välförtjänta personer sedan 1993. Bland dem återfinns bland annat Jan Eliasson, Miriam Bryant, Laleh, Tomas von Brömssen, Viveca Lärn, Leif Mannerström, Joel Lundqvist, Håkan Hellström, Mia Skäringer och många fler

Utnämningen av Årets Göteborgare sker på scenen i Nordstan, torsdag 11 januari, kl. 12.10–13.00. Ceremonin direktsänds i SR P4 Göteborg.