LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Det hände den 24 maj förra året. En pappa och mamma med sina två små barn åkte spårvagnslinje 11 mot Bergsjön. Om bord på vagnen befann sig även den 27-åring som nyligen dömts för misshandeln.

Det var i samband med att småbarnspappan och 27-åringen skulle kliva av vagnen som bråk uppstod. Mannen utdelar då en spark och flera slag mot pappan, strax märker han att han blöder från armen. Det visar sig att 27-åringen varit beväpnad med kniv och tillfogat den andra mannen ett fem centimeter långt skärsår, han får även ett sår på halsen och en rispa på bröstet.

https://www.goteborgdirekt.se/nyheter/23-aring-doms-efter-knivattack-i-askim/repsei!ftq9EwsS2N04dvxs77pLiw/

Ett vittne på spårvagnen hör tumult och ser hur pappan blöder och att hans skjorta är sönderriven.

Enligt 27-åringen så hade han varit i bråk med några andra på spårvagnen tidigare och var skärrad. Han ska ha misstagit småbarnspappan för en av dem han bråkat med innan och upplevts stämningen på vagnen som hotfull. I domen framgår det att när 27-åringen ska kliva av vagnen hör han någon ropa:

”Jävla idiot, vad håller du på med.”

Samtidigt som pappan tar ett steg mot honom vilket 27-åringen tolkar som ett utfall.

Mannen erkänner brott och tingsrätten dömer honom för misshandel och brott mot lagen beträffande knivar och andra farliga föremål. Han döms till ett års fängelse.