Föräldragruppen Skolinitiaitivet ligger bakom den så kallade stafettpromenaden. Den görs i protest mot politikernas beslut att stänga Skytteholms mellan- och högstadium.

Upplägget är coronasäkrat: minst två och max åtta personer promenerar i en timme, sedan tar nästa gäng vid. Dag och natt.

– Vi är många som känner oss frustrerade över det som händer med skolan. Jag vill stå på barrikaderna och skrika, men det går ju inte att samlas och demonstrera. Då blir det här en kanal för folk att uttrycka sig, säger initiativtagaren Susanne Celper som har barn på Skytteholmsskolan.

100 personer är anmälda.

Passerar skolorma

Rutten, som man har fått polistillstånd för, går via de skolor som berörs av politikernas beslut att stänga ner på Skytteholmsskolan: från Solna centrum, via Skytteholm, upp mot Råsunda skolan och till Råsunda centralskola.

– Och så en lov runt stadshuset, för symbolvärdet, säger Susanne.

https://www.mitti.se/nyheter/foraldrar-vill-ha-folkomrostning-om-solnas-skolor/repuak!FUerhlRWIayjbPG0xr767Q/

Skolinitiativet har skapats av föräldrar för att sätta skolpolitiken under lupp. De anser att skolan i Solna får för lite resurser och vill bland annat stoppa de, enligt dem, förhastade nedläggningarna.

– Vi sätter fokus på skolfrågorna för vi tycker att den skolpolitik som drivs är usel. Men jag är optimist, jag vill tro att Solnas politiker lyssnar på sina medborgare även när det inte är val och att det går att påverka beslutet om Skytteholm, säger Susanne Celper.

På Skolinitiativets facebooksida kan den som vill anmäla intresse för att delta i stafettpromenaden.