– Väldigt ärofyllt, och lite chockerande! Det känns som ett stort kvitto på att det man gör uppskattas, säger Elias Mörk.

Sedan i mars 2022 skriver han för Forum 1891, Djurgården Fotbolls Svenska Fans-sida.

– Jag har alltid tyckt om att skriva, och Djurgården har alltid varit favoritlaget, men det var lite av en slump att jag började skriva där. Först fick jag skicka in provtexter, så att de fick se att jag höll måttet.

Det gjorde Elias, även om det var lite nervöst i början.

– Ja, vi når ju många och det är öppet kommentarsfält med många åsikter. Men hellre mycket reaktioner än att ingen reagerar.

Numera på pressläktaren

Efter ett tag började Elias göra intevjuer med spelare, både i herr- och damlaget, och började känna sig allt tryggare.

– Man växer in i kostymen. Och nu sitter jag på pressläktaren i de flesta matcherna, det har också gett ett självförtroende.

Utöver Djurgården har Elias också tid att följa sitt lokala lag, Sollentuna FK.

– Det var mer för ett par år sen, men jag försöker gå och kolla på matcherna. Jag har också skrivit lite för deras hemsida, och så spelar jag i klubben. Det är i ett breddlag, jag har väl insett att jag inte kommer att bli proffs.

Media på Rudbeck

Ett yrkesliv i sportens värld kan det emellertid bli ändå för Elias.

– Ja, jag går mediaprogrammet på Rudbeck och ambitionen på sikt är att fortsätta med journalistiken, nu har jag ju redan gläntat på den dörren lite.

Hur skulle det funka ihop med ditt supporterskap tror du?

– Jag har faktiskt tänkt på det, om det är problematiskt att jag så tydligt är djurgårdare, men jag tror inte det. De flesta som har förälskat sig i fotboll har nog haft ett favoritlag och Svenska Fans framfart har gjort att många av dagens skribenter har kommit fram den vägen, säger Elias.