Vid mitt senaste besök i vår vackra huvudstad uppmärksammade undertecknad en oroande trend. Det körs något helt vansinnigt mycket mot rött! Minst sagt.

Och det verkar inte spela någon roll vilket fordonslag man anammat som motorburen trafikant; allt ifrån elcyklar och elscootrar över personbilar till turistbussar kör så det ryker, rakt in i kaklet, och helt otvingat självklart även om trafikljusen lyser signalrött och hugade gångtrafikanter redan är halvvägs på g över övergångsställen.

Vad det egentligen beror på låter jag vara osagt. Men vän av ordning i lokaltrafiken kan gissa att det har med stress att göra.

Alla längtar hem. Alla längtar bort. Och rent krasst sett längtar jag med dem. Alla. Oavsett. Men att utsatta sina medtrafikanter för livsfara bara därför att är helt vansinnigt.

Problemet är att det som trendar i Stockholm mer eller mindre oförtrutet letar sig söderut och inte minst då till Sveriges framsida – Göteborg.

Så om ni inom en snar framtid ser idel göteborgare swisha förbi, hejvilt mot rött beror det troligtvis inte på att de är omedvetna om regelverk och signalkoll. Oh nej, som de självutnämnda trendslavar vi är här i GBG följer vi bara storstadspulsen.

Med uppenbar fara för både sina egna och alla andras liv.