I lördags skulle min sambo och jag på en trevlig cykeltur på Djurgården. Det var mycket folk och hundar som sprang lösa. Det mesta var på vänster sida av det stora fältet. Jag hade bra koll. Vi cyklade på en gång och cykelväg som går tvärs över gärdet och från höger kommer plötsligt två hundar i raketfart som jagar varandra och springer på mitt framhjul varvid jag faller av. Jag kände att något knyckte till i ryggen när jag lämnade sadeln.

Fick hjälp av två personer som gick bakom mig och precis såg händelseförloppet. Någon ägare gav sig inte till känna. De tyckte jag skulle kontakta polisen men jag var för chockad.

 Var hos ortoped i måndags och gjorde en röntgen och det visar sig att översta kotan i ländryggen skadats. Jag har ganska ont och det kommer att ta tid att läka.

Detta är det andra olyckstillfället på Djurgården. Jag cyklar ganska mycket runt på Östermalm och inget har hänt tidigare under de 10 år jag bott här. Jag har likaså cyklat runt Solna under de 38 år jag bodde där utan incidenter.  

Nu slutar jag att cykla, hur kul tror du det är. Jag hoppas hundarna hade roligt!