För drygt en och en halv månad sedan blev Sigtuna IF Innebandy historiskt. Det första SM-guldet i klubbens historia bärgades av de äldsta medlemmarna. Det var även första gången som åldersgruppen 65+ var med på SM-helgen i Uppsala.

– När man är så här gammal har man spelat innebandy i många år. Vi har nog spelat i 30 eller 35 år nu. Vi har tidigare spelat med veteranerna men de är från plus 35. Nu har det tillkommit en åldersgrupp, plus 65, och det var den vi lyckades vinna, säger Nils Ekmark som är spelande lagledare för superveteranerna som de kallar sig.

Innebandyveteraner spelar varje onsdagsförmiddag i Prästängshallen.

Innebandyveteraner spelar varje onsdagsförmiddag i Prästängshallen.

Malin Lövkvist

Stolta över guldtröjor

Laget startade för drygt två år sedan och tränar en gång i veckan i Prästängshallen i Sigtuna. Nu har de blivit så pass många att de åtminstone kan spela fem mot fem på träningarna även om inte alla är på plats. Innebandysektionen har inte lika många år på nacken som huvudföreningen Sigtuna IF som grundades 1919.

Alla i laget har fått sina ärofyllda SM-guldtröjor och kan bära den med stolta. Det är inte alla som kan kalla sig för svenska mästare.

– Det är superroligt såklart och visst är vi stolta. Även om vi mest spelar för den glada motionens skull, säger Nils Ekmark.

Närkamper hör till sporten.

Närkamper hör till sporten.

Malin Lövkvist

Motionen hjälper

Att hålla på med en idrott långt upp i åldrarna är bara positivt enligt innebandyspelarna.

– Innebandyförbundet ser positivt på de äldre grupperna, de vill att innebandyn ska växa som motionssport. Den har lite dåligt rykte med skador. Det är förhållandevis få äldre som spelar innebandy men det är inte mycket större risk för skador här jämfört med andra sporter, säger Nils Ekmark.

I laget finns bland annat Ted Ponedel som tagit sig tillbaka från en stroke.

– Jag hade aldrig kommit tillbaka till ett värdigt liv om det inte varit för motionen och innebandyn har hjälpt mig enormt, säger han.

Ted Ponedel tittar på från avbytarbänken.

Ted Ponedel tittar på från avbytarbänken.

Malin Lövkvist