En man sköts av polis i Grimsta, Vällingby. Mannen fördes till sjukhus men dog av sina skador. Händelsen inträffade i samband med en kontroll då polisen ska ha blivit hotade med vapen. Foto: Sal Idriss / Byrd

Man skjuten till döds av polis i Grimsta

En man i 60-årsåldern har skjutits till döds av polis, i samband med en kontroll i lördags kväll. Enligt polisen ska mannen ha hotat polisen med vapen.

  • Publicerad 11:18, 1 mar 2021

Det var vid 21.30-tiden på lördagen som polisen skulle kontrollera en man som kom gåendes på gatan i Grimsta. Mannen ska då ha hotat polisen med vapen, oklart vilken typ av vapen, vilket föranlett att polisen öppnade verkanseld mot mannen. Det skriver polisen på sin hemsida.

Skedde vid busshållplats

Den skottskadade mannen fördes till sjukhus. På söndagsmorgonen meddelade polisen att han hade avlidit av sina skador. Anhöriga är underrättade.

Händelsen skedde i anslutning till busshållplats Bergslagsvägen och hållplatsen har fått flera skottskador, enligt Aftonbladet.

Händelsen som föranledde att polisen öppnade verkanseld utreds som grovt hot mot tjänsteman samt grovt vapenbrott.

En åklagare vid särskilda åklagarkammaren utreder samtidigt polisens agerande för att kontrollera om tjänstefel begåtts, vilket är rutin.

Polisen förtegen

Carina Skagerlind vid polisens mediecenter skriver i mejl på måndagsmorgonen till Mitt i att polisen inte vill kommentera händelserna ytterligare i nuläget.

Händelsen skedde i Grimsta på lördagskvällen. Foto: Sal Idriss / Byrd