Vilken är den viktigaste valfrågan lokalt?

Självförsörjning, bostäder och mötesplatser. Det blev svaren när Mitt i frågade några lokala eldsjälar om de viktigaste valfrågorna i Hammarby-Skarpnäck.

  • Publicerad 14:59, 4 sep 2017

Susanna Elfors, 45 år, är med och ordnar den Bagiska veckan och driver Bagarmossen resilience center, bor i Bagarmossen.

”Skapa hållbara lokalsamhällen dels genom att öka graden av självförsörjning dels genom att öka den sociala gemenskapen och tryggheten. Här i Bagis skulle vi exempelvis kunna ha ätliga buskar istället för giftiga och vi kan ha utbyte med bönder utanför stan för att korta leveranser. Jag tycker också man ska skapa lokala system för återvinning och utlåning där grannar kan dela på saker exempelvis verktyg och skidor och byta kläder med varandra.”

Barbro Hård, 71 år, ordförande i Kärrtorps företagarförening, bor i Kärrtorp.

”Det är jätteviktigt att hyresrätten får vara kvar. De får inte sälja ut den. Här i Kärrtorp är det jättemycket av allmännyttan som har sålts. Jag tänker på de generationer som kommer och det inte finns några bostäder för dem. Bygg fler billiga hyresrätter så att ungdomar har någonstans att bo, det ligger mig varmast om hjärtat.”

Manuel Vidal, 41 år, har drivit husvagnskaféet och Folkscenen på Nytorps gärde och Öppen scen i rosa husvagnen på Kärrtorps torg, bor i Kärrtorp.

”Man bygger mycket bostäder men har helt glömt bort ställen där människor kan mötas. Bygg en dansbana eller amfiteater som människor kan låna för olika arrangemang på Nytorps gärde. Eller en lekpark med kafé och musik på kvällen. Bra om stadsdelsnämnden kunde anställa någon som hjälpte till så att det räckte att man pratade med en person om man vill ordna något lokalt. När vi hade Öppen scen var vi tvungna att prata med trafik-, exploaterings- och stadsbyggnadskontoret, det tog väldigt mycket tid.”

Så röstar Hammarby-Skarpnäck