Shama Vafaipour, Maria Quaglia, Charlotte Tungelstedt och Raman Danial. Foto: Stefan Källstigen

Vilka är de viktigaste frågorna i stadsdelen?

För exakt ett år sedan bad vi några lokala profiler att komma ner till Högdalens centrum och berätta vilken valfråga de tycker är viktigast lokalt. Med bara några dagar kvar till valet lyfter vi fram deras svar igen. Vad är den viktigaste frågan för dig?

  • Publicerad 16:30, 5 sep 2018

Raman Danial, Rågsved, ordförande Rågsveds boxningsklubb:

Utbildning. Jag jobbar i skolan och ser hur viktig utbildning är, särskilt i ett område som Rågsved där det finns så mycket utanförskap. Det är viktigt för barnen, men det är också viktigt med utbildning för vuxna. Så att föräldrarna kan få riktiga jobb, vara förebilder för sina barn och hjälpa dem i skolan.

Jag jobbar i skolan och ser hur viktig utbildning är, särskilt i ett område som Rågsved där det finns så mycket utanförskap.

Raman Danial

Maria Quaglia , Årsta, startade föräldravandringar i Årsta:

Det behövs ett ungdomshus här i Årsta. Dagens barn är ofta uppbokade med aktiviteter upp till sjuan, åttan. Men sedan händer det inte så mycket. Det har vandaliserats på biblioteket och kaféet här i Årsta och det händer ofta på eftermiddagarna. Fritidsgården är öppen på kvällen, men det skulle behövas ett ställe med organiserade fritidssysslor där unga vill vara och som är gratis.

Shama Vafaipour, Högdalen, ekonom och skådespelerska, medverkar i ”Svenska hijabis”:

Ett mönster jag har sett är alla lyxrenoveringar som görs och hyreshöjningarna som följer på det. Låg- och medelklass har inte råd att bo kvar. Mina egna grannar har tvingats flytta. Det är samma sak när hyresrätter görs om till bostadsrätter och folk inte har råd att köpa. Vi älskar Högdalen, Rågsved och Bandhagen – folk ska ha råd att bo kvar.

Vi älskar Högdalen, Rågsved och Bandhagen – folk ska ha råd att bo kvar.

Shama Vafaipour

Charlotte Tungelstedt, Enskede gård, driver Enskedeparkens bageri tillsammans med sin man:

Det är viktigt att det finns lokala mötesplatser. Det behöver vara en balans mellan kultur och idrott, det måste finnas något för alla. När man nu till exempel bygger Slakthusområdet får det inte vara bli bostäder, vi måste bygga en stad. Vi behöver underlätta för företag att skapa mötesplatser, föreningarna kan inte göra allt.