Foto: Mitt i Stockholm

Vem ska styra Lidingö efter valet – du avgör!

Den nya simhallens storlek eller hur många Lidingöungdomar som ska få plats på Hersby gymnasiaum – det är några av valets stora frågor i Lidingö. Hur det ska bli – det är du som avgör.

  • Publicerad 16:00, 7 sep 2018

Det vilar något ödesmättat över det stundande valet. Debatten handlar inte så mycket om den klassiska vänster- högerkonflikten.

Det finns större frågor, större problem. Sommarens onaturliga hetta ger en skrämmande försmak om vart vi kan vara på väg om vi inte får bukt med utsläppen. Populism och antidemokratiska missnöjesyttringar har sakta blivit otäckt rumsrena, kanske är själva demokratin skörare än vi tror.

Följ valet i Stockholms län på mitti.se

Vad har det här med Lidingö och kommunvalet att göra? Här handlar det väl om den nya simhallens storlek eller hur många Lidingöungdomar som ska få plats på Hersby gymnasium? Nära frågor som engagerar och berör, det är ju dig och din vardag det handlar om.

Är du inte nöjd med hur politikerna har utvecklat din ö?  Ja, då har du chansen rösta fram en förändring nu.

Men genom att rösta i kommunalvalet gör du något större. Demokrati börjar i det lilla. Kan vi bidra till en politisk debatt om hur framtidens Lidingö centrum ska se ut, där åsikterna får gå i sär och många röster får höras. Ja, då tror jag att vi gjort en riktigt bra insats för att skydda demokratin.

På Mitt i har vi fullt fokus på den lokala valrörelsen för att hjälpa dig att fatta ditt beslut på valdagen!