Valstugorna på plats på torget

Valrörelsen börjar trappas upp och nu har valstugorna kommit upp runt om i kommunen. Mitt i Sundbyberg hälsade på hos (V) och (M) för att känna av stämningen och kolla konkurrensen om väljarna.

  • Publicerad 10:23, 17 aug 2018

På Rissne torg har Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Socialdemokraterna slagit upp sina valstugor.

Vänsterpartiet har i år tagit till ett nytt knep för att locka till sig Sundbybergsväljare. Här samlas kläder och saker in, vilka på lördag ska skänkas bort gratis till den som behöver, i valstugan i Hallonbergen.

– Det är ju dels ett sätt att locka hit folk, men också för att visa på vikten av återbruk och miljötänk, säger Tobias Tengström som för dagen delar valstugan i Rissne centrum med Alexander Nazar.

I Rissne står Tobias Tengström och Alexander Nazar i Vänsterpariets valstuga. Foto: Åsa Sommarström.

(V) har även låtit konstnären Ailin Mi dekorera valstugan i Rissne. På lördag kommer hon att måla live på valstugan i Hallonbergen.

Vad kommer folk hit och pratar om?

– Det är allt från vården till ändrade regler för bostadslån, säger Tobias.

Hur är konkurrensen er partier emellan här på torget?

– Även om vi krigar om samma väljare så det det faktiskt ingen rivalitet oss emellan.

Spänt inför valdagen

Nere i Sundbyberg centrum har alla partier som i dag sitter i Kommunfullmäktige, ställt upp varsin stuga. Moderaterna har en bed container, inredd med kaffetermosar och platser för att kunna sitta ner och prata med blivande väljare.

I Moderaternas valstuga i Sundbybergs centrum står Eva Forssell, Viktoria Nilsson och Kerstin Hellsten och pratar med väljare. Foto: Åsa Sommarström.

Flera som varit här har kommit tillbaka ytterligare en gång för att fråga om detaljer i olika frågor, berättar Viktoria Nilsson, som för dagen står här tillsammans med Eva Forssell och Kerstin Hellsten.

– Många har också kommit in för att prata om överdäckningen och hur bebyggelsen av torget ska se ut, säger Eva Forssell.

Hon har varit en medlem av partiet i 40 år och är spänd på årets valrörelse.

– Det kommer att bli en väldigt spännande valvaka både för rikspolitiken och lokalt, säger hon.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Nu är det full rulle i Ursviksskogen

Nyheter Mountainbikes är heta trenden i Cykelsverige Mountainbikes blir allt populärare i Sverige – och i Sumpan finns ett cykelmecka i Igelbäckens naturreservat. På helgerna är det knökfullt på parkeringen.onsdag 21/10 11:09

Grovsopor fortsätter att dumpas i Sumpan

Nyheter FTI har satt in vakter och hotat ta bort stationen Folk fortsätter att dumpa grovsopor vid återvinningsstationerna i Sundbyberg. Företaget som sköter stationerna har satt in väktare under sommaren och varit inne på att ta bort stationerna helt.onsdag 21/10 10:56

Laddar för nya fester – technoklubb i klassiska lokaler

Nyheter Variation. Planerar även evenemang för en lite äldre målgrupp Det är åter festdags på gamla Lorry. Lagom till löning blir det technoklubb på dagen – dessutom bjuds det på häng för en äldre målgrupp.tisdag 13/10 16:47