Ulla Englund är en van förtidsröstare som bott i kommunen sedan 1972. Foto: Leon Hansén

Ulla tog första chans att rösta: ”Kö direkt”

I dag startade förtidsröstningen. Kommunhuset i Kungsängen är en av tre platser där den som redan bestämt sig kan göra sitt val. Ulla Englund tog tillfället i akt när hon var i centrum.

  • Publicerad 15:34, 22 aug 2018

– Jag har ett handikapp och använder färdtjänst, så jag passade på när jag hade andra ärenden här i centrum. Annars hade jag behövt en extra resa till vallokalen, säger Ulla Englund.

Hon vet precis vilket parti hon ska rösta på och har upplevt mängder av olika politiska konstellationer i Upplands-Bro. Inte så konstigt då hon bott i kommunen sedan 1972.

– Det är väldigt viktigt att rösta.

Frågor som är viktiga för Ulla Englund är mer levande centrummiljöer med fler restauranger och butiker, samt saker som berör folk med olika handikapp.

Tyckte inte vallokalen var handikappanpassad

– Tillgängligheten är viktig. Jag har exempelvis en vän med permobil som inte kunde rösta här på grund av att det var för trångt. De borde ha en annan lokal vid nästa val.

Hon köade själv 20 minuter innan hon fick lägga sin röst.

Anna-Lena Örvander, utvecklingsstrateg på Upplands-Bro kommun, har arbetat med röstningen vid flera val. Och intresset brukar inte vara så här stort, menar hon.

– Det blev kö direkt. Jag är lite överraskad faktiskt, säger hon.

Personal på plats vid vallokalen i kommunhuset. Foto: Leon Hansén

Så påverkas Upplands-Bro av de nya skärpta covidråden

✔ Verksamheter som stänger ✔ Begränsningar i besöksantal. Under torsdagen så skärptes de allmänna råd som Stockholmarna har att förhålla sig till vad det gäller smittspridningen av covid-19. Så här påverkas du som bor i Upplands-Bro av de nya råden.fredag 30/10 15:15

BLÅLJUS: Inbrott och drograttfylleri

Kort blåljusrapport: en drograttfylla och ett inbrott i byggarbetarbodar.fredag 30/10 11:36