Ulf Walther (S) har varit ordförande i stadsdelsnämnden de senaste fyra åren. Foto: Christian Johansson

Ulf Walther (S) lämnar stadsdelsnämnden

Ulf Walther (S) har varit ordförande i stadsdelsnämnden i fyra år. Nu har han blivit invald i kommunfullmäktige och vid årsskiftet slutar han i stadsdelsnämnden. – Jag vill lyfta söderortsfrågor på den högsta nivån, säger han.

  • Publicerad 17:14, 28 sep 2018

Ulf Walther (S), ordförande i Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd, har blivit invald i kommunfullmäktige i Stockholm. Samtidigt slutar han i stadsdelsnämnden.

– Jag kommer inte att kandidera om till stadsdelsnämnden. Fyra år är en lång tid, det behövs nytt fräscht blod och förnyelse. Jag kan inte sitta på två stolar samtidigt, nu vill jag lägga min energi och allt krut på fullmäktige och då är det bättre att lämna över. Men jag kommer att fortsätta att vara aktiv i lokala frågor, säger Ulf Walther.

Hur känns det att bli invald i fullmäktige?

– Jag är jätteglad för det. Det känns kul, men läskigt också. Det är ganska stort att vara med och prioritera skattebetalarnas pengar och ta ansvar för beslut för både äldre och barn på ett helt annat sätt än det jag är van vid.

Vilka frågor kommer du att driva?

– Jag ser att det är så många frågor i söderort som vi behöver få upp på dagordningen på den nivån. Vi behöver bygga en hållbar stad både socialt och klimatmässigt, vi behöver bygga ut skolor och få till arbetsplatser i söderort. Jag tänker kämpa för ett naturreservat i Hagsätraskogen och att de nyanlända som vi tar emot måste få möjlighet till en bra start.

Vad vill du se för styre i staden under mandatperioden?

– Haha det har jag ingen synpunkt på. Jag samarbetar bra med alla partier från M till Fi, men mitt hjärta sitter till vänster och bäst är det med de rödgröna som via har samarbetat med de senaste fyra åren.

Vill du kandidera till riksdagen på längre sikt?

– Nej, jag är inte intresserad av en politisk karriär – det tror jag inte min familj är heller. Politik är ett fritidsintresse för mig och jag trivs bra med mitt arbete som jurist.