Två tongivande oppositionspolitiker tycker till om S idéer för Tullinge centrum. Foto: Mitt i

TuP: ”Kan inte vänta på Förbifart Tullinge”

Socialdemokraterna har presenterat en ny plan för Tullinge centrum. Att centrala Tullinge behöver förändringar är också Tullingepartiet och Moderaterna med på. – Centrum behöver öppnas upp mot Huddingevägen, säger Anders Thorén (TuP).

  • Publicerad 05:11, 26 aug 2018

Tullinge centrums framtid har varit en het fråga länge. I veckan presenterade Socialdemokraterna en ny plan som man nu arbetar med. När Anders Thorén, gruppledare för Tullingepartiet, får höra om planerna påpekar han att det är viktigt att öppna upp centrum mot Huddingevägen och stationshållet.

– Vi behöver ett mer välkomnande centrum. I dag går du egentligen in på baksidan från Huddingevägen sett, säger Anders Thorén.

Tullinge centrum är inte tillräckligt välkomnande tycker Anders Thorén. Foto: Anna Z Ek

Thorén: Inte vänta på Förbifart Tullinge

Enligt Thorén kan man heller inte vänta på att Förbiart Tullinge blir klar för att öppna centrum mot Huddingevägen. Partiet vill istället se vad de kallar en miljöprioriterad genomfart där hastigheten för fordonen som kör genom Tullinge blir lägre.

– Förbifart Tullinge kanske ligger på andra sidan år 2050, säger han.

Fullt på parkeringsplatsen. ”Förtätning i centrum får inte ske på bekostnad av antalet parkeringsplatser” säger oppositionsrådet Stina Lundgren (M). Foto: Anders Björklund

M: Viktigt med p-platser

Moderaternas oppositionsråd Stina Lundgren har också åsikter om centrums framtid.

– Det går att förtäta i Tullinge, men det får inte ske på bekostnad av färre parkeringsplatser. Man bör kunna bygga parkeringsgarage med ungdomsbostäder ovanpå. Då slår man två flugor i en smäll. Sedan är det också bra med seniorbostäder i centrum så att äldre kan ta sig hit för exempelvis en fika.

Tycker S är ”flashiga”

Men hon blir orolig när Socialdemokraterna talar om nytt bibliotek.

– De vill göra saker så ”flashiga”. Vi anser generellt sett att det räcker med funktionellt men fräscht utan att vräka på. Men biblioteket i dag är trångt och kanske lite malplacerat, säger hon.