Tumbabon ska leda V:s valrörelse i Sverige

Tumbabon Nooshi Dadgostar valdes in i riksdagen i förra valet. Nu har partiet utsett henne till vice partiledare. – Det känns stort och roligt att ha blivit vald till vice ordförande och jag ser fram emot en valrörelse där vi pratar om hur vi gör Sverige till ett land som är bra för alla och inte bara de rikaste, säger Tumbabon.

  • Publicerad 12:17, 5 mar 2018

Nooshi Dadgostar var redan som lokalpolitiker i Botkyrka engagerad i bostadspolitik. För Vänsterpartiet på riksnivå blev hon också bostadspolitisk talesperson. I lördags utsågs hon till vice partiledare för Vänsterpartiet.

– Det känns stort och roligt att ha blivit vald till vice ordförande och jag ser fram emot en valrörelse där vi pratar om hur vi gör Sverige till ett land som är bra för alla och inte bara de rikaste. Valet står mellan oss som vill bygga hyresrätter som människor har råd att bo i och högern som vill höja hyran och sänkan löner för vanligt folk, säger Nooshi Dadgostar i ett uttalande på partiets hemsida.

Jonas Sjöstedt om Nooshi

Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt ser fram emot valrörelsen tillsammans med Nooshi Dadgostar.

– Det ska bli väldigt roligt att bedriva valrörelsen ihop med Nooshi och att arbeta tillsammans för att stärka vänsterpartiet. Vi har arbetat ihop länge och kompletterar varandra väl, säger Jonas Sjöstedt i uttalandet på hemsidan.

Ny ordförande i Botkyrka

Amra Bajric i Alby. Foto: Vänsterpartiet

Lokalt i Botkyrka har annars Amra Bajric från Alby blivit ny ordförande för Vänsterpartiet.

– Det känns oerhört inspirerande att få chansen att företräda en rörelse som växer i kommunen. Känslan är att allt fler ser Vänsterpartiet som det alternativ som står för ökad jämlikhet när Socialdemokraterna och Miljöpartiet, åtminstone på riksplanet, glidit åt höger och vill samarbeta med nyliberala partier, säger hon i ett pressmeddelande.