”Skatten var för hög på min första lön”

Rebecca Nordin Vainio, nummer elva på Moderaternas lista till kommunvalet är den yngste kandidaten som ställer upp i höstens Sollentunaval. I februari fyllde hon arton år och till hösten börjar hon trean på gymnasiet.

  • Publicerad 09:05, 21 jun 2018

När började du engagera dig i politiken?

– När jag var 14 år gammal, för fyra år sen alltså.

Varför?

– Jag tyckte att jag fick betala alldeles för hög skatt på mitt första jobb jag hade. Då när Socialdemokraterna bildade regering bestämde mig för att det var dags att jag började jobba för en blå valseger.

Vad gör du om dagarna?

– I höst börjar tredje året på Rudbeck i Sollentuna, jag läser samhällslinjen. Annars jobbar jag extra på café.

Vad har du för intressen?

– Först och främst är jag intresserad av mode, jag tycker det är en  viktig näring för Sverige. Annars umgås jag med kompisar eller går på konserter.

Tycker du att politiken behöver fler unga som engagerar sig?

– Absolut. Jämfört med för några år sen är det få medlemmar i ungdomsförbunden idag. Jag har en känsla av att unga inte bryr sig lika mycket och då är det viktigt med unga som kan represnetera andra unga.

Ser du några nackdelar med unga personer inom politiken?

– Nej jag tror inte det. Det är viktigt med flera olika perspektiv så att politikerna speglar befolkningen.

Vad tror du blir den viktigaste frågan i höstens val?

– I riksdagsvalet tror jag det blir integration och sjukvård . I Sollentuna tror jag skolfrågan är viktig. Den senaste tiden har vi sett extremt många klagomål, särskilt mot grundskolor. Det är viktigt att Sollentuna är den bästa skolkommunen.

Vilken fråga är viktigast för dig?

– Det är just skolfrågan.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Nytt svenskt kulrekord i Sollentuna GP

Nyheter Fanny Roos slog till i sista omgången Fanny Roos satte nytt svenskt rekord för andra gången den här säsongen när hon tog hem kulstörningen i Sollentuna GP i söndags.måndag 14/6 13:30

Yudelis släckte brand på sin skola – prisad för hjälteinsats

Nyheter Elev i fyran och hennes lärare såg till att branden inte spred sig Yudelis Roa i klass 4 på Sofielundsskolan i norra Tureberg och hennes lärare Susanne Sundin har tilldelats Diplom för rådigt ingripande av Brandkåren Attunda.måndag 14/6 7:40

Tandläkare drog ut tänder utan ordentlig undersökning

Nyheter "Grovt oskicklig" och en risk för patientsäkerheten enligt Ivo En tandläkare i Sollentuna har ”systematiskt brustit” i sina undersökningar och varit ”grovt oskicklig i sin yrkesutövning”. Det menar Ivo som efter en granskning vill att mannens...söndag 13/6 7:50