”Skatten var för hög på min första lön”

Rebecca Nordin Vainio, nummer elva på Moderaternas lista till kommunvalet är den yngste kandidaten som ställer upp i höstens Sollentunaval. I februari fyllde hon arton år och till hösten börjar hon trean på gymnasiet.

  • Publicerad 09:05, 21 jun 2018

När började du engagera dig i politiken?

– När jag var 14 år gammal, för fyra år sen alltså.

Varför?

– Jag tyckte att jag fick betala alldeles för hög skatt på mitt första jobb jag hade. Då när Socialdemokraterna bildade regering bestämde mig för att det var dags att jag började jobba för en blå valseger.

Vad gör du om dagarna?

– I höst börjar tredje året på Rudbeck i Sollentuna, jag läser samhällslinjen. Annars jobbar jag extra på café.

Vad har du för intressen?

– Först och främst är jag intresserad av mode, jag tycker det är en  viktig näring för Sverige. Annars umgås jag med kompisar eller går på konserter.

Tycker du att politiken behöver fler unga som engagerar sig?

– Absolut. Jämfört med för några år sen är det få medlemmar i ungdomsförbunden idag. Jag har en känsla av att unga inte bryr sig lika mycket och då är det viktigt med unga som kan represnetera andra unga.

Ser du några nackdelar med unga personer inom politiken?

– Nej jag tror inte det. Det är viktigt med flera olika perspektiv så att politikerna speglar befolkningen.

Vad tror du blir den viktigaste frågan i höstens val?

– I riksdagsvalet tror jag det blir integration och sjukvård . I Sollentuna tror jag skolfrågan är viktig. Den senaste tiden har vi sett extremt många klagomål, särskilt mot grundskolor. Det är viktigt att Sollentuna är den bästa skolkommunen.

Vilken fråga är viktigast för dig?

– Det är just skolfrågan.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Över tio år gammalt dna-prov fällde man för barnvåldtäkt

Nyheter Nytt analysverktyg visade annat resultat En man från Sollentuna fälldes för våldtäkt mot barn 2010, men friades i hovrätten. I fjol ansökte riksåklagaren om resning efter ny analys av ett arkiverat dna-prov – och nu har domen ändrats på...måndag 26/7 19:00

Självplock av jordgubbar i Väsby dröjer till nästa år

Nyheter Corona satte stopp för korona Den som vill plocka lokala jordgubbar får ge sig till tåls ett år till. Upplands Väsby Självplock håller stängt även denna säsong – men 2022 blir det en ny fräsch sort i odlingen.fredag 23/7 16:29

Erik tävlar bland världseliten i bågskytte

Nyheter Sollentunabo debuterar i seniorlandslaget 22-årige Erik Persson debuterar i seniorlandslaget i bågskytte. Samtidigt som han är heltidsstuderande KTH-student är han en av Sveriges mest relevanta compound-skyttar. "Det krävs mycket planering...fredag 23/7 14:42