I valet och kvalet? Vi guidar dig genom alla partiers ställning i de viktigaste Foto: Mostphotos

Sista minuten-guide inför valet i Väsby

Fortfarande velig? Mitt i har vaskat fram Väsbybornas hetaste valfrågor och gjort en guide – i sista minuten för dig som inte har bestämt dig.

  • Publicerad 14:48, 5 sep 2018

I valet och kvalet inför valet? Då är du inte ensam. 12 procent av väljarna är fortfarande osäkra på på hur de ska rösta på söndag enligt DN/Ipsos mätningar.

Mitt i har tidigare vaskat fram Väsbybornas hetaste valfrågor, genom en enkätundersökning på webben och genom snack med folk på stan.

 

Klart stod då att trygghet, skola, idrott, integration, bostäder och miljö är det som engagerar, irriterar och oroar flest.

Så här svarar partierna, som nu kandiderar till kommunfullmäktige, på hur de ska ta sig an just de sex heta valämnena.

Väsby friluftsområde eller Väsby sjöby

Skärpta språkkrav eller stöd till föreningslivet är några av partiernas förslag för att förbättra integrationen i Väsby.

 

Ungdomars möjligheter att idrotta är en viktig fråga för många väljare. Väsby friluftsområde, Vilundaparken och daglig motion i skolan är några av politikernas löften.

 

Var ska kommunens bygga bostäder? I centrala områden nära järnvägen eller vid Kairo och Sättra?

 

Väsbys skolor har gjort ett stort lyft de senaste åren. Mer resurser till skolor i utsatta områden, kompetenshöjande utbildning till obehöriga lärare och mer fokus för studiero är partiernas förslag för att höja resultaten ännu mer.

 

Är fler fritidsgårdar eller ordningsvakter vägen för trygghet i Väsby?

Efter sommarens extremväder är många oroliga för klimatförändringar. Vi frågade politikerna hur de vill minska utsläppen av växthusgaser i Väsby.

Satsa på kollektivtrafik, cyklister och sopsortering är några löften.