I valet och kvalet? Många är de som ännu inte bestämt sig för vad de ska rösta på. Foto: Mostphotos

Sista minuten-guide inför valet i Täby

Fortfarande velig? Då är den här till dig. Mitt i har vaskat fram Täbybornas hetaste valfrågor och gjort en sista minuten-guide inför kommunvalet på söndag.

  • Publicerad 15:48, 5 sep 2018

I valet och kvalet inför valet? Då är du inte ensam – 12 procent av väljarna är fortfarande osäkra på på hur de ska rösta på söndag enligt DN/Ipsos mätningar.

Mitt i har vaskat fram Täbybornas hetaste valfrågor genom en enkätundersökning på webben och snack med folk på stan.

Bilköerna, tryggheten, skolan, integrationen, miljön och bristen på hyresrätter är det som engagerar, irriterar och oroar – här är vad partierna vill göra åt problemen.

Kameraövervakning och förlängd Roslagsbana

Förlänga Roslagsbanan, cykel- och bilpooler, tvärförbindelser mellan Täby och Kista eller ett stopp för utbyggnaden av Täby? Här är vem som tycker vad.

Fler synliga poliser eller fler väktare? Nolltolerans mot klotter eller utökad kamerövervakning? Kanske är det bättre belysning som gäller?

Några vill se fokus på språkutbildning och högre krav på nyanlända och några vill komplettera med att lägga ned arbetsförmedlingen.

Högre löner till förskolelärare och ökad skolpeng är två förslag. Mindre barngrupper verkar de flesta överens om.

Minst 30 procent hyresrätter eller räcker det kanske med 10-15 procent? Det delar partierna – och inte alltid längs blockgränserna.

En eldriven pendelbåt eller ny återvinningscentral? Kanske kärnkraft? Eller ska Täby inte göra speciellt mycket alls?