I valet och kvalet? Många är de som ännu inte bestämt sig för vad de ska rösta på. Foto: Mostphotos

Sista minuten-guide inför valet i Sundbyberg

Fortfarande velig? Mitt i har vaskat fram Sundbybergarnas hetaste valfrågor och gjort en guide – i sista minuten för dig som inte har bestämt dig.

  • Publicerad 08:05, 5 sep 2018

I valet och kvalet inför valet? Då är du inte ensam. 12 procent av väljarna är fortfarande osäkra på på hur de ska rösta på söndag enligt DN/Ipsos mätningar.

Mitt i har tidigare vaskat fram Sundbybergarnas hetaste valfrågor, genom en enkätundersökning på webben och genom snack med folk på stan.

Klart stod då att trygghet, skola, nedskräpning, integration, klimat och kollektivtrafik är det som engagerar, irriterar och oroar flest.

Så här svarar partierna, som nu kandiderar till kommunfullmäktige, på hur de ska ta sig an just de sex heta valämnena.

Tvärbana och mer cyklar

Höjda lärarlöner och maxtak på antal elever i skola och förskola är ett par av förslagen.

24-timmarsgaranti från kommunen för att ta hand om skräp och klotter plus fler papperskorgar är ett ar av förslagen på hur nedskräpningen i kommunen ska minskas.

Sätt upp övervakningskameror, rensa bort otrygga buskage och se till att trygghetsvärdar och fler vuxna syns ute på kvällarna, föreslår flera partier.

Förutom att ligga på SL att ordna fler bussar till Ursvik så sätts stor hopp sätts till den kommande tvärbanan.

Gör det lättare för unga att få bostad, mer språkundervisning och praktikplatser och hembesök för att avslöja bidragsfusk – förslagen på hur integrationen kan bli bättre, är många.

Bygg i trä och gör det enklare att cykla och åka kollektivt. På flera punkter är partierna överens om hur utsläppen kan minskas.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Här är polisens största bil – plats för sex hästar

Nyheter "Som en polisstation på hjul" Här är Stockholmspolisens nya radiobil som kan köra ut sex hästar och sju poliser samtidigt vid större uttryckningar eller i sökandet efter försvunna personer.tisdag 24/11 12:09

Nya större Örskolan ett steg närmare

Nyheter Byggplanerna har väckt stora protester Trots många synpunkter tar staden nu ett stort steg mot nya Örskolan som ska ta emot 630 elever. Men tidigast 2024 kan skolan öppna.måndag 23/11 14:10