I valet och kvalet? Många är de som ännu inte bestämt för vad de ska rösta på. Foto: Mostphotos

Sista minuten-guide inför val i Upplands-Bro

Fortfarande velig? Mitt i har vaskat fram Upplands-Brobornas hetaste valfrågor och gjort en guide – i sista minuten för dig som inte har bestämt dig.

  • Publicerad 16:34, 5 sep 2018

I valet och kvalet inför röstningen? Då är du inte ensam. 12 procent av väljarna är fortfarande osäkra på hur de ska rösta, enligt DN/Ipsos mätningar.

Mitt i har tidigare vaskat fram Upplands-Brobornas hetaste valfrågor, genom en enkätundersökning på webben och genom intervjuer med människor i kommunen.

Klart stod då att trygghet, infrastruktur, expansionstakt, skola och kollektivtrafik väcker mest känslor.

Bryt utanförskapet, minska klyftorna, fler väktare och kameror. Läs mer om hur partierna vill öka tryggheten.

Vinkbussar, tuffare förhandlingar och fler cykelvägar. Det är några partiers förslag för hur infrastrukturen ska matcha kommunens omfattande bostadsbyggande och extrema befolkningsökning.

Privata aktörer eller fler kommunala alternativ? – en klassisk skiljelinje mellan vänster och höger, så även i Upplands-Bro.

Frågor om fler avgångar, busshållplatser och kvartstrafik till Bro är ständigt föremål för debatt i kommunen. Hör vinkbussar och självstyrande fordon framtiden till? Så här vill partierna i Upplands-Bro förbättra kollektivtrafiken.

Planen: Snabbare variant av buss 558

Upplands-Bro. Nu är planerade trafikförändringar inom SL-trafiken ute på remiss. Av dessa framgår att buss 558 i Upplands-Bro berörs.måndag 26/10 16:45