SD-valarbetare anmälde misshandel i Tullinge

Sverigedemokraterna delade ut flygblad i Tullinge centrum. Det hela slutade med polisutryckning – och en anmälan om misshandel. – Utredningen ska visa om det finns politiska motiv. Vi har särskilt fokus på valåret, säger Kjell Lindgren på polisen.

  • Publicerad 11:06, 21 jun 2018

Valrörelsen har dragit i gång. I onsdags förra veckan var Sverigedemokraterna i Tullinge centrum för att dela ut flygblad. Det slutade med att partiets ordförande i Botkyrka, Sebastian Lindqvist, larmade polisen.

– Patrullen på plats skrev en anmälan om ringa misshandel alternativt misshandel. Skadorna kommer att avgöra rubriceringen, säger Kjell Lindgren på polisen.

Tullinge centrum. Foto: Anna Z Ek

”Blev sparkad på”

Enligt Sebastian Lindqvist som fanns på plats kom ett gäng med killar förbi när de delade ut flygblad.

– En av våra unga representanter blev sparkad, sedan sprang de i väg. Men de kom tillbaka ännu fler. Det rycktes flygblad från våra medlemmar som man tände eld på. De började tjafsa om att vi inte skulle vara där. Våra medlemmar var chockade speciellt de som är nya, säger Sebastian Lindqvist.

 Foto: Anna Z Ek

”Fokus på valåret”

Kjell Lindgren som jobbar på polisens presscenter säger att polisen nu ska utreda om det finns några politiska motiv till det som skedde, vilket ännu inte går att slå fast. Botkyrkapolisen som utreder fallet vill inte ge några kommentarer utan hänvisar till att förundersökningen pågår.

– Utredningen ska visa om det finns politiska motiv. Vi har särskilt fokus på valåret, säger Kjell Lindgren på polisen.

Vi kommer inte att sluta dela flygblad vad de än gör mot oss

Sebastian Lindqvist, SD

Har gått bra tidigare

SD:s Sebastian Lindqvist berättar annars att partiet varit förskonat från den här typen av händelser när medlemmarna varit ute på gator och torg i Botkyrka.

– Jag kan inte minnas att vi varit med om något liknande. Det är jättelänge sedan i så fall.

Han fortsätter:

– Vi kommer inte att sluta dela flygblad vad de än gör mot oss. Det kommer inte att hända, säger han.