Vittnet Hans såg fler nedrivna affischer längs Rissneleden och Lötsjövägen i går kväll. Foto: Läsarbild

SD fick valaffischer vandaliserade

Två kvinnor klättrade upp på stegar och tog ner ett par av SD:s valaffischer längs Rissneleden i går kväll. Enligt partiet har nästan alla deras affischer i kommunen plockats ner. Säkerhetschefen i kommunen menar att vandaliseringen ökat något men att skadegörelsen slår mot alla partier.

  • Publicerad 14:57, 23 aug 2018

I går kväll vid halv sju på kvällen såg Hans hur hur två kvinnor klättrade upp på stegar och tog ner SD:s valaffischer längs Rissneleden.

– Jag trodde först att de var på stegen för att sätta upp affischer, men så såg jag hur de rivit ner en affisch och sedan hade flyttat stegen till en ny stolpe där de stod och eldade på plastbanden för att få loss affischen, säger han.

Hans frågade kvinnorna vad de höll på med och ringde polisen. De tog då stegen och gick in i Hallonbergen centrum.

– Jag såg sedan fler nedrivna affischer längs Rissneleden och Lötsjövägen. Jag är inte medlem av partiet men jag tycker att det är oacceptabelt att försöka påverka demokratin på det här viset, genom att angripa andras budskap instället för at framhäva sitt eget, säger han.

Polis kom till platsen och skrev en anmälan om händelsen.

Fler affischer borta

Gary Aelius gruppledare för SD i Sundbyberg menar att nästan alla av partiets valaffischer plockats ner, många reda under det första dygnet som de satt uppe.

– I både centrum och Rissne finns inte många kvar, och runt Storskogstorget åkte de ner direkt. Vi kommer att sätta upp nya, men har inte bestämt riktigt när, säger han.

Enligt Joachim Lindell på Solnapolisen har valrörelsen hittills gått ganska lugnt och fint till.

I både centrum och Rissne finns inte många kvar

Gary Aelius

– Det förekommer absolut att affischer rivs ner. Känslan är annars att det rullar på ganska lugn och fint i valarbetet i kommunen. Vi har inte fått in anmälningar om någon större skadegörelse mot valstugor eller så, säger han.

Göran Forsström, säkerhetschef på kommunen, håller med om bilden, men har en känsla av att fler affischer än i förra valet har vandaliserats.

– Utan att ännu ha någon statistik så är min uppfattning att det klistrats lappar och märken på lite fler affischer i år än för fyra år sedan. Det har slagit brett, mot alla partier. Jag kan inte se att något parti är extra utsatt, säger han.

Han menar också att det finns ett mörkertal i och med att allt klotter och all skadegörelse anmäls.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Kvinnojouren befarar anstormning när restriktionerna lättar

Nyheter Få har sökt hjälp hos kvinnojouren under pandemin Fem kvinnor har mördats på tre veckor i Sverige. Hos kvinnojouren i Sundbyberg har det varit oroväckande få som har sökt stöd under pandemin. "När restriktionerna minskar väntar vi oss att fler...söndag 9/5 5:15

”Sådant här ska inte kunna ske igen”

Nyheter Anledning att ifrågasätta om staden tagit tillräckligt arbetsgivaransvar Kommunalrådet Johan Storåkers beklagar att inte tillräckligt har gjorts i Rissne och säger att mycket tyder på att staden har brustit i sitt ansvar som arbetsgivare.lördag 8/5 15:15

Personalen larmade om fritidsgården i många år

Nyheter Ungdomar och personal fick ha på sig ytterkläderna inomhus Trots att personalen larmade om problemen under många år blev inte arbetsmiljön bättre på Hundra74:an. " Jag undrar om de hade velat sätta sina egna barn i lokalerna", säger Yerusaliem Tesfai som...lördag 8/5 15:15