Peter Lännholm fick fel valsedel hem. "De har väl klantat till det" säger han. Foto: Pekka Pääkkö

Salemborna fick Huddinges valsedlar

Valsedlar med Huddingepolitiker i Salem. Och valsedlar med Salempolitiker i Botkyrka. Något gick uppenbarligen fel när Socaldemokraternas valsedlar skulle delas ut. Även Moderaterna är drabbade. –  De har väl klantat till det på något sätt, säger Salembon Peter Lännholm som reagerade.

  • Publicerad 05:22, 1 sep 2018

I Salem har många fått valsedlar med socialdemokratiska politiker från Huddinge. Och i Botkyrka har det delats ut valsedlar med socialdemokrater från Salem. Peter Lännholm var en av personerna som studsade till när han kollade in valsedeln. Även när det gäller Moderaterna har en del valsedlar kommit fel i Salem enligt uppgifter till Mitt i.

– De har väl klantat till det på något sätt, säger Peter Lännholm.

Den här valsedeln med Huddinge-politiker har delats ut till många hushåll i Salem. Foto: Pekka Päkkö

På valsedeln han fick fanns idel Huddingepolitiker. En av de som lyste med sin frånvaro på valsedeln var Socialdemokraternas Arne Närström, toppnamnet i Salem.

– Vi tror att det skett i relativt stor omfattning. Det är problem på fler håll i Stockholm, säger Arne Närström.

Arne Närström berättar att det överhuvudtaget inte kommit någon valsedel för S eller M hem till honom i Salem. Han tycker att det är olyckligt att fel sedlar delats ut.

– Men det är inte jätteallvarligt. Det som händer är att du inte kan personrösta. Rösten tillfaller ändå rätt parti i kommunen, säger han.

Peter Lännholm vet inte hur många hushåll i Salem som fått fel valsedel.

– Men jag vet att det i alla fall gäller hela Rönningeborg, säger han.

Fakta

Det händer om du tar fel valsedel

Personröstar du på en person som kandiderar i en annan kommun eller annat landsting kommer din röst endast bli räknad som en röst på partiet, under förutsättning att det partiet har anmält deltagande i valet i din kommun/landsting. 

Källa: Valmyndigheten