Flera partier vill se kameraövervakning, bland annat vid Edsbergs torg. Foto: Åsa Sommarström

Så vill politiken öka den upplevda tryggheten

Fler väktare, kameraövervakning och större budget till kulturfrågor. Det är några av politikernas förslag på hur den upplevda tryggheten ska öka i Sollentuna.

  • Publicerad 11:02, 12 maj 2018

Väktare och kameraövervakning är förslag som nämns allt oftare i den politiska debatten.

– Från kommunens sida är väktare ett bra komplement till poliser. Det känns tryggare om de syns lite här och där, säger Sollentunabon Bo Drotz.

När Mitt i frågat läsare och väljare, på stan och i en enkät på webben, är tryggheten en av de frågor som flest tar upp som viktig inför valet i höst. Nu är det politikernas tur att svara.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Så blir nya Södra Häggvik

Nyheter Från handel och industri till en blandning av bostäder och service. Stora delar av Södra Häggvik planändrades redan i början av 2000-talet efter att gamla ABB-huset – nuvarande The Factory – stod klart. Först nu är planerna på en blandad stadsdel med bostäder,...onsdag 28/10 4:50

City Gross siktar på att slå upp portarna först

Nyheter "Vi vill ju ha nyöppningskänslan, men ändå coronasäkra det." City Gross stängde sin butik i Stinsen sommaren 2019 och gör nu comeback i Häggvik då man öppnar i det nya handelskvarteret. – Jag törs inte säga exakt när, men vi öppnar först, sedan kommer Willys...onsdag 28/10 4:30