Kameraövervakning, stadsodling och nytt bibliotek är några av förslagen. Foto: Mostphotos

Så vill partierna göra Kungsholmen bättre

Parklyft, kameraövervakning, stadsodlingar, nytt bibliotek och grönt stråk mellan Fridhemsplan och Rålis. Det är några av frågorna som de politiska partierna lovar att driva på Kungsholmen om de vinner valet.

  • Publicerad 14:32, 7 sep 2018

Vilka tre frågor kommer ni att driva lokalt på Kungsholmen om ni får inflytande efter valet? Den frågan ställde Mitt i Kungsholmen till de nio partier som idag sitter i Stockholms stadshus.

De stora frågorna är de där politikerna i stadsdelsnämnden också har störst inflytande. Äldreomsorg, förskola, parker och trygghet. Flera partier säger att de vill jobba för att det ska bli enklare att få plats på äldreboende.

Bland allianspartierna och SD är det vanligare att betona trygghetsfrågan och lyfter fram kameror och ordningsvakter för en säkrare miljö.

De rödgrönrosa partierna lyfter mer fram satsningar på bättre parkmiljöer och satsningar på kultur.

Konflikt kring privat och offentlig vård

En tydlig skiljelinje går i synen på om äldreomsorgen ska bedrivas i privat eller offentlig regi. Medan Moderaterna kräver stopp för återkommunaliseringar av fungerande privata äldreboenden vill Vänsterpartiet att alla äldreboenden på Kungsholmen ska drivas i egen regi utan vinstintresse.

Läs partiernas svar nedan: