111 skottlossningar. 54 skjutna. 19 döda. Det var facit när 2017 summerades i Stockholm. Foto: Mitt i

Så ska skjutningarna stoppas i Stockholm

De är toppkandidaterna som vill bli finansborgarråd i Stockholm – nu ger Wanngård och König Jerlmyr sina recept för att stoppa dödsskjutningarna.

  • Publicerad 15:06, 6 sep 2018

Hur vill de största partierna i Stockholm stoppa på det grova våldet och den senaste årens våg av dödsskjutningar? Frågan ställdes till de ledande politikerna i stans största partier.

Vill att socialtjänsten oftare tvångsplacerar stökiga ungdomar. Foto: Stefan Källstigen

Anna König Jerlmyr (M) tror på fler poliser och ordningsvakter – och tidiga insatser för unga som börjar glida in på fel spår.

– Vi möter dem alldeles för sent. Ofta kan man fånga upp de här barnen när de är nio-tio år när de börjar dras in i kriminella grupperingar. Då ska man från socialtjänsten placera de här ungdomarna så att de kommer bort, det sker alldeles för sällan, säger hon i Mitt i:s Stockholmspodd.

Vill jobba med både skolorna – och mer kameraövervakning. Foto: Stefan Källstigen

Vill ha bra skolor

Sittande finansborgarråd Karin Wanngård (S) tycker att man måste stävja dödsskjutningarna på flera olika sätt. Allt från att polisen kommer snabbt på plats, till att se till att skolorna är bra i utsatta områden.

– Men man måste också jobba med ordningsvakter och kamerabevakning. Och bryta gängrekryteringen, säger hon i Mitt i:s Stockholmspodd..

Lyssna på alla partierna

Mitt i ställer samtliga fullmäktigepartiernas toppnamn mot väggen i vår podd – Stockholmspodden. Här nedan kan du lyssna på våra intervjuer – alla runt 15 minuter långa och där kandidaterna frågas ut om aktuella frågor i ett rappt tempo.

Här kan du läsa mer om hur du gör för att lyssna och hitta fler avsnitt.