S valupptakt: Nacka bygger fel och för dyrt

Fel och för dyrt. På lördag håller Socialdemokraterna i Nacka sin valupptakt på Marcusplatsen i Sickla. I fokus står kommunens bostadsbyggande.

  • Publicerad 16:01, 10 aug 2018

– Det är en av de stora frågorna. Nacka fokuserar på byggandet och det är bra. Däremot duger inte Moderaternas inriktning, det byggs alldeles för dyra bostäder. Vi vill ha fokus på hyresrätter som vanligt folk har råd att bo i, säger Khashayar Farmanbar (S), oppositionsråd i Nacka.

Khashayar Farmanbar säger att Nacka behöver ny inriktning på stadsbyggnaden. Det är en av punkterna som han kommer att ta upp i sitt tal när Socialdemokraterna i Nacka håller sin valupptakt på Marcusplatsen i Sickla på lördag.

Kritisk mot flera delar

Oppositionsrådet är kritiskt till fler delar i bostadsbyggandet i Nacka.

Men han håller inte med de ”extremt konservativa krafter” som inte vill bygga någonting alls.

– Vi måste lösa bostadsbristen och bygga billigare boenden, och ha fler idrottsplatser, och fler grönområden.

– Vi tycker inte att man ska skapa en sovstad som inte har aktiviteter. Det ser vi bland annat i Sickla där idrottsutrymmena minskar, och på Järlhöjden. På Järlahöjden vill vi ta bort en del bostäder för att få plats för idrottsplatser.

Vill ha ”modest” utbyggnad

Även i Nacka strand vill S ha en mer ”modest” utbyggnad.

– Sedan är det grönområden, vi måste se till att det finns närhet till grönområden.

Samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan deltar vid lördagens valupptakt. Förutom att hålla valtal kommer ministern och Khashayar Farmanbar även att delta i olika familjetävlingar, bland annat kommer de båda toppolitikerna att tävla i att flyga med pappersflygplan.