Ett plåster kommer pryda flera av affischerna med Mathias Bohman. Foto: Läsarbild Pressbild

S-plåster ska sätta fokus på Löwets närakut

Plåster ska uppmärksamma Väsbyväljarna på frågan om Löwenströmskas närakut, där Socialdemokraterna kämpar för att den ska finnas kvar. – Det är också en möjlighet för oss a plåstra om våra vandaliserade valaffischer, säger gruppledaren Mathias Bohman (S).

  • Publicerad 17:21, 23 aug 2018

Kommunstyrelsen ordförande Mathias Bohman menar att Löwenströmas vara eller icke vara kommer att bli en ödesfråga för Väsbyborna i valet.

Nu har Socialdemokraterna tagit fram plåster som ska sättas upp runt om i Väsby. Dessa pryds med texten ”rädda närakuten på Löwet”.

– Det görs med glimten i ögat för att visa att vi vill att närakuten ska vara kvar. Vi vill skapa intresse och diskussion kring närakuten. Det är en liten kampanj i valkampanjen, säger Mathias Bohman.

Han tycker att Moderaternas och Liberalerna gett ”fluffiga” och otydliga besked om närakutens framtid.

– De pratar om en light närakut. Jag vet inte vad det betyder. Vad får vi behålla? Det blir väldigt otydligt, säger Mathias Bohman.

Man får mycket smällar och stryk

Mathias Bohman (S)

En del av plåstena är stora skyltar och andra kommer att klistras på de redan befintliga valaffischerna.

– Det är också en möjlighet för oss a plåstra om våra vandaliserade valaffischer. Man får mycket smällar och stryk. Det är många partier som utsätts för det, säger Mathias Bohman.

Det kommer även finnas riktiga plåster som delas ut där Socialdemokraterna valkampanjar.

– Det är många mammor och pappor som gärna vill ha till sina barn, säger Mathias Bohman.

Det är ett svårt skadeskjutet socialdemokratiskt parti

Oskar Weinmar (M)

Moderaternas toppnamn i Väsby, Oskar Weinmar, tycker att plåstren är en passande symbol för Socialdemokraterna.

– Att det är ett svårt skadeskjutet socialdemokratiskt parti märks inte bara av kräftgången i opinionen utan även av denna oärliga kampanj, säger Oskar Weinmar (M).

Oskar Weinmar menar att Moderaterna, liksom övriga allianspartier, vill att ska närakuten ska finnas kvar på Löwet.

– Inget beslut om placeringen av de två återstående närakuterna är taget, och vi kämpar såklart för att Löwet ska bli ett av dem. 

Han berättar att de just nu för en dialog med landstingsledningen om Löwet.

– Oavsett vad som händer så kommer Väsbyborna ha god tillgång till nära vård. Det är i det ljuset som en så kallad ”närakut light” ska ses. Det är mycket mer värt än tomma ord och desperata kampanjer från Socialdemokraterna.