Chatarina Piazzolla intervjuar landstingspolitikern Talla Alkurdi och Emilia Bjuggren. Foto: Läsarbild Andreas Lind

S lovade sjukhus och förskolor vid valupptakt

Ett närsjukhus i Skärholmen och totalt 14 nya förskolor i Hägersten-Liljeholmen, Älvsjö och Skärholmen är Socialdemokraternas viktigaste lokala vallöften. Det tycker Catharina Piazzolla, ordförande för S i sydvästra Stockholm.

  • Publicerad 15:23, 6 aug 2018

Bara en dryg månad återstår till valet. Det är dags för valspurt  – och i går inledde Socialdemokraterna i det sydvästra valdistriktet (Hägersten-Liljeholmen, Älvsjö och Skärholmen) sin valupptakt.

Platsen var parkleken Lugnet i Västertorp. Där intervjuade Catharina Piazzolla, ordförande för sydvästra valdistriktet, två av sina partikamrater – kultur- och idrottsborgarrådet Emilia Bjuggren och Talla Alkurdi, landstingsråd i opposition. Talla Alkurdi betonade vikten av att bygga ett närsjukhus i Skärholmen – ett löfte som Mitt i tidigare har berättat om.

Det är en hjärtefråga också för Catharina Piazzolla.

– Ett närsjukhus är bra inte bara för Skärholmen utan för hela området. Det är viktigt att investera i vård i hela Stockholm, den ska vara tillgänglig för alla, säger Catharina Piazzolla till Mitt i.

En annat vallöfte hon brinner extra för är det om nya förskolor. Socialdemokraternas vallöfte är fem nya förskolor i Skärholmen, sex i Hägersten och tre i Älvsjö.

– Det finns många småbarnsföräldrar i områdena och det är en region som växer, säger  Catharina Piazzolla.

Andra vallöften som presenterades för publiken i Lugnet var ökad trygghet på Liljeholmstorget, ökad polisnärvaro i Älvsjö och satsningar på brottsförebyggande social verksamhet, genom de 200 miljoner kronor man investerat i en trygghetsfond.

S vill också ta fram en handlingsplan för ökad trafiksäkerhet i Älvsjö, som är en genomfartsled för trafik till och från E4, och ha ökade turer på buss 142 och 161.

På Hägerstensåsen vill S rusta amfiteatern och parken den ligger i.

Läs mer om vad lokala politiker och partier tycker om olika frågor och vad de vill satsa på: