S: ”Är öppna för blocköverskridande samarbete”

Trots en rejäl tillbakagång i väljarstödet vill Socialdemokraterna i Upplands-Bro fortsätta vara med och leda kommunen. – Det är viktigt att vi samlar oss för att behålla Upplands-Bro som en öppen och tolerant kommun, säger Camilla Janson (S).

  • Publicerad 17:18, 10 sep 2018

Den nuvarande koalitionen med S, C, MP och KD har förlorat majoriteten. S ser ut att backa 6 procentenheter, men är fortfarande största parti. Därför vill kommunstyrelsens ordförande Camilla Janson (S) fortsätta vara med att leda kommunen.

Sträcker ut en hand

– Socialdemokraterna är trots att vi tappat stöd, fortfarande det största partiet i kommunen. Vi är ett samarbetsinriktat parti, säger hon.

Frågan är om partierna inom det borgerliga blocket tar emot den utsträckta handen. Moderaterna är beslutna att ta över makten, vilket Mitt i rapporterade om tidigare på måndagen.

– När väljarna sagt sitt så finns det ingen majoritet för några av de ”traditionella ” blocken, Vi kommer att ta ansvar för det förtroende väljarna visat oss, säger Camilla Janson (S).

– I dag är Upplands-Bro en plats där företag investerar och möjligheter skapas. En plats för utveckling och framtidstro. I en tillväxtkommun finns givetvis utmaningar och problem. Dessa vill vi ta oss an. 

Nu vill hon invänta räkningen av onsdagens poströster för att med säkerhet kunna diskutera utgången i valet.

Nattarbete på Granhammarsvägen

Kortare stopp då farthinder asfalteras. Under kommande natt, det vill säga natten mot torsdag, så kommer asfaltering av farthinder att ske på Granhammarsvägen. Det här kommer att medföra kortare stopp i trafiken.onsdag 20/1 14:45

Hennes saknad blev till skrivcafé

Prisade författare föreläser och inspirerar den som vill skriva Rebecka Sandqvist saknade sitt skrivcafé. Till slut blev saknaden för stor och nu startar hon ett digitalt med sin partner Daniel Persson och intresset är stort. – Folk har redan börjat höra av sig...måndag 18/1 12:33