Naturskyddsföreningen ordnar debatt för att få upp miljön som en prioriterad valfråga. Foto: Mostphotos

Politiker ska få bekänna färg i klimatfrågan

Inte minst den extremtorra sommaren visar att klimat- och miljöfrågorna måste högre upp på listan i årets valrörelse menar Naturskyddsföreningen Solna Sundbyberg. De har därför bjudit in alla lokala partier till debatt på Quality Hotel Friends i Arenastaden på onsdag 22 augusti.

  • Publicerad 07:28, 19 aug 2018

Bränder, vattenbrist och extrem hetta. Naturskyddsföreningen är orolig över att sommarens väder är en föraning om hur de framtida klimatförändringarna kommer att se ut.

– Även på lokal nivå påverkas vi mycket. Det är därför angeläget att alla politiska partier deklarerar hur de kommer att jobba med klimatfrågorna och klimatanpassningen inför valet så att väljarna vet var de står, säger Linda Bell ordförande i naturskyddsföreningen Solna Sundbyberg.

De, tillsammans med Centerpartiet i Solna, har därför bjudit in till en miljöpolitisk debatt på Quality Hotel Friends i Arenastaden, med representanter för alla partier som kandiderar till kommunfullmäktige i höst.

– Kommunerna har en viktig roll. Dels i att inte bygga för strandnära, att förstärka de gröna strukturerna och förbättra marken snarare än att bebygga den med hårda ytor, förklarar Linda Bell.

Vi kommer även att se att blöta väder blir allt vanligare framöver och måste ha en beredskap för det

Linda Bell

Hon berättar att alla hårdgjorda ytor gör det svårare för vattnet att sjunka undan. Och att ett träd kan suga upp 100 liter vatten per dygn – varför man bör tänka till innan man tar ner dem.

– Vi kommer även se att blöta väder blir allt vanligare framöver och måste ha en beredskap för det. Politikerna pratar om klimatfrågorna, men det är för vagt. Väljarna behöver få veta hur partierna tänker, säger hon.

Debatten hålls på Quality Hotel Friends i Arenastaden mellan klockan 18-20.30 på onsdag. Alla som vill får gärna komma och lyssna.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

19-åringen kan ha begått andra brott på rymmen

Nyheter Polisen söker vittnen Åklagaren och polisen söker fortfarande vittnen till mordet i Rissne, men också dem som har uppgifter om ett annat rån i Sundbyberg som 19-åringen kan ha begått.onsdag 20/1 9:26

Nya återvinningen överklagad igen

Nyheter Stockholm riktar kritik mot Solna och Sumpan En ny återvinningscentral i Sundbyberg kan dröja ytterligare sedan bygglovet överklagats igen. Samtidigt riktar Socialdemokraterna i Stockholm kritik mot Solna och Sumpan för att en återvinning inte...tisdag 19/1 1:15

Bussar fortsätter ersätta tvärbanan

Nyheter Skulle börjat rulla i december Trots löfte om att tvärbanan skulle vara igång före jul fortsätter ersättningsbussar att trafikera sträckan mellan Alvik och Bromma flygplats. Enligt SL rör det sig om någon vecka kvar.måndag 18/1 11:34