Adam Abdalla och Yoseph Araya, röstade som många i Rissne, på Vänsterpartiet. Foto: Maria Lilja

Ovisshet bland väljarna dagen efter valet

Många av småpartierna ökade i årets kommunalval. Medan både (M) och (S) backade. Vem som tar vem kommer bli allt klarare de kommande dagarna. – Det ska bli spännande efter onsdag när alla röster är räknade, säger Agneta Ulin.

  • Publicerad 15:30, 10 sep 2018

Agneta Ulin, från Storskogen, är lite trött efter att ha suttit uppe och följt valet i natt. Och sen dansat linedance och spelat Bridge på träffpunkten i Hallonbergen.

Agneta Ulin. Foto: Maria Lilja

– Jag såg siffrorna för kommunvalet i morse och det ser väl ut att bli ungefär som nu. Men det ska bli spännande efter onsdag när alla röster är räknade, säger hon.

Vad hon själv valde att rösta på vill hon inte avslöja.

– I riksdagen och landstinget blev det samma parti, men här i kommunvalet tänkte jag till lite extra och var mer noga, det känns viktigare. Jag röstar inte som pensionär utan tänker på andra. Vi bor i en väldigt bra kommun i dag, säger hon.

Alisa Benjahan gående med dottern Marissa, 1 år. Foto: Maria Lilja

På gångvägen in mot Rissne centrum kommer Alisa Benjahan gående med dottern Marissa, 1 år i vagnen.

Hon röstade på Miljöpartiet precis som i tidigare val.

– Jag röstade för min dotter, för trygghet och skola och att de vill bevara mycket av naturen, säger hon.

Adam Abdalla och Yoseph Araya. Foto: Maria Lilja

Här över grönytan bakom centrum kommer även Adam Abdalla och Yoseph Araya gående.

– Vi är vänsterkillar! Jag gillar att de är så tydligt emot rasistiska krafter och privatiseringen av välfärden, säger Adam. Och Yoseph håller med.

– Jag gillar inte de privata skolorna, de tar inte ansvar för nyanlända och svaga elever, säger Yoseph.

I just Rissne är de inte ensamma om att lägga sin röst på (V), här har partiet ökat rejält i årets val och landar nu på 15 och 19 procent av rösterna.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Nya återvinningen överklagad igen

Nyheter Stockholm riktar kritik mot Solna och Sumpan En ny återvinningscentral i Sundbyberg kan dröja ytterligare sedan bygglovet överklagats igen. Samtidigt riktar Socialdemokraterna i Stockholm kritik mot Solna och Sumpan för att en återvinning inte...tisdag 19/1 1:15

Bussar fortsätter ersätta tvärbanan

Nyheter Skulle börjat rulla i december Trots löfte om att tvärbanan skulle vara igång före jul fortsätter ersättningsbussar att trafikera sträckan mellan Alvik och Bromma flygplats. Enligt SL rör det sig om någon vecka kvar.måndag 18/1 11:34

Färre coronafall i Sundbyberg

Nyheter Men kan handla om eftersläpning efter helgerna 149 nya fall av coronasmitta registrerades i Sundbyberg förra veckan. Det är lägsta siffran sedan början av november.fredag 15/1 12:15