I valet och kvalet? Många är de som ännu inte bestämt sig för vad de ska rösta. Foto: Mostphotos

Osäker? Sista minuten guide inför Salemvalet

Fortfarande velig? Mitt i har vaskat fram ett gäng heta valfrågor i Salem och gjort en guide – i sista minuten för dig som inte har bestämt dig.

  • Publicerad 10:02, 6 sep 2018

I valet och kvalet inför valet? Då är du inte ensam. 12 procent av väljarna är fortfarande osäkra på på hur de ska rösta på söndag enligt DN/Ipsos mätningar. 

Så här svarar partierna, som i dag finns i kommunfullmäktige i Salem, på hur de ska ta sig an fem heta valfrågor.

Bostäder en het fråga

I en artikel från 2015 berättade Lokaltidningen Mitt i att antalet hyresrätter i Salem blivit 418 färre under åren 1990-2014. Samtidigt är det svårt för många ungdomar att köpa bostadsrätt med dagens bostadspriser.

Inför valet frågade tidningen Salems politiker hur de tänker kring bostäder för ungdomar.

Salems befolkning blir allt äldre. Det sätter tryck på satsningar i äldreomsorgen.
Vi frågade Salems politiker om 95-åringar ska vara garanterade plats på äldreboende.

När Salems kommun sänkte skatten med 25 öre för två år sedan kostade det 10 miljoner kronor. Inför valet i höst gav tidningen politikerna chansen att välja väg än en gång. Sänkt skatt eller mer pengar till kultur och fritid.

Mottagandet av nyanlända har väckt debatt även i Salem. Vi frågade politikerna om Salem behöver ta emot färre nyanlända för att klara integrationen.

Sommarens bränder har satt fokus på klimatfrågan. Vi frågade Salems politiker vad kommunen kan göra för att minska klimatutsläppen.