Politikernas oenighet kvarstår efter kommunfullmäktigemötet under måndagskvällen. Foto: Mitt i, Mostphotos

Nytt beslut om Nacka IP: Tre fotbollsplaner

Två 11-mannaplaner och en 7-mannaplan. Det nya ”inriktningsbeslutet” om Nacka IP:s framtid fattades på måndagskvällens kommunstyrelsemöte. Mats Gerdau (M) är nöjd. Men oppositionsrådet har tröttnat på svängningarna. – Det här är ett utredningsbeslut och inget annat. Nu är det dags att skrida till verket, säger Khashayar Farmanbar (S).

  • Publicerad 18:05, 27 aug 2018

Turerna kring Nacka IP:s framtid har dragits i långbänk och engagerat många Nackabor.

Som Mitt i tidigare har berättat så har Facebookgruppen ”Rädda Nacka IP” vuxit de senaste veckorna.

Under måndagskvällen fattades beslut i frågan. Alliansen, med Mats Gerdau (M) i spetsen, röstade för totalt tre fotbollsplaner, två 11-mannaplaner och en 7-mannaplan.

– Vi ökar kapaciteten. Jag är nöjd, säger Mats Gerdau.

(S): ”Sanningen måste fram”

Oppositionsrådet Khashayar Farmanbar (S) betonar dock att beslutet som fattats endast är ett inriktningsbeslut vilket betyder att saken nu ska utredas. Igen.

– Om sanningen ska fram så är det är ett utredningsbeslut. Mats Gerdau talar nu om att utreda två elvamannaplaner och en sjumannaplan. Men det är utrett och klart redan. Två veckor innan valet känns det inte seriöst att göra en ny utredning istället för att fatta beslut om att bygga fler ytor, säger han till Mitt i.

Enligt Mats Gerdau (M) kan väljarna trots detta lita på att det nu blir tre fotbollsplaner, men inte heller det tror oppositionen på.

– Mats Gerdau lovar att utreda, inget mer, säger Khashayar Farmanbar.

Facebookgruppen Rädda Nacka IP förtydligar Mats Gerdau:

”Allt om Järlahöjden är inriktningsbeslut än så länge, vi är inte framme i detaljerna och ”skarpa” beslut än. Det är det tjänstemännen arbetar med. Nu handlar det om vad vi vill med området.”