Alla som ska rösta i Danderyd behöver inte ta sig till Mörby Centrum. Foto: Mostphotos

Nej, vänta! Närmaste vallokal är biblioteket.

På röstkorten som skickats ut per post står det att närmaste vallokal är Information Danderyd i Mörby Centrum. Det stämmer inte för dig som bor i Stocksund, Djursholm och Enebyberg. Biblioteken är närmast.

  • Publicerad 09:31, 27 aug 2018

Gustav Nielsen, ordförande i valnämnden, upptäckte felet först efter att vallokalerna varit öppna i fem dagar. Han bor själv i Danderyd så på hans egen röstsedel stämde uppgiften att närmaste vallokal är Information Danderyd i Mörby Centrum.

– Vi märkte det för att vår valsamordnare Samuel Larsson sa att det var väldigt lite besök i biblioteken. Samtidigt hade vi förhållandevis mycket där jag jobbar på Information Danderyd, säger han.

Förtidsröstningen brukar accelerera från den här veckan och framåt, och nu är Gustav Nielsen bekymrad över att väljare kan ha blivit vilseledda. 

– Vi vill vara så tillgängliga som vi någonsin kan. Felaktigheter strider mot Valmyndighetens ledord som är korrekt, säger han.

.

Boende i Djursholm, Stocksund eller Enebyberg har alltså närmast till respektive bibliotek.

Biblioteken är öppna alla dagar utom söndagar. Men på själva valdagen kan du rösta i den vallokal som finns i det valdistrikt där du bor.