MP går i bräschen för fler utegym i Bromma

Miljöpartiet planerar att bygga ett nytt utegym i Bromma varje år från 2020. Mariehäll är först ut. – Det är en av de saker som vi får allra flest medborgarförslag kring, säger Cecilia Obermüller (MP), stadsdelsordförande.

  • Publicerad 11:41, 7 sep 2018

Miljöpartiet vill utöka möjligheten för spontan motion i Stockholm. Bland annat genom att bygga fler utegym.

– Det handlar i grunden om att vi tror att människor mår bättre av att komma ut och röra på sig. Folk rör sig mindre och det beror på hur vi planerar vår stad. Därför är det viktigt att man planerar staden så att det blir enklare att motionera, säger Katarina Luhr, miljöborgarråd i Stockholms stad.

Bromma är ett av områdena där partiet har konkreta planer på att anlägga fler utegym. Mariehäll är först ut.

– Det kommer det bli ett nytt gym i Annedal nästa år. Man tittar även på flera andra ställen där det kan passa i Bromma, säger Katarina Luhr (MP).

Så mycket kostar ett utegym

Stadsdelsnämnden har redan beslutat om att anlägga ett nytt utegym i Bromma varje år från 2020 och framåt.

– Vi vet att Brommaborna älskar utegymmen, det är en av de saker som vi får allra flest medborgarförslag kring. Vardagsmotion och livskvalitet är viktigt och något vi vill främja, så att satsa på fler utegym känns självklart, säger Cecilia Obermüller (MP), stadsdelsordförande i Bromma.

Kostnaden för varje gym beräknas till en halv miljon kronor.

– Ur en folkhälsoaspekt är det väl investerade pengar, säger Katarina Luhr.

I nuläget finns det sex utegym runt om i Bromma. Dessa ligger i Alviks strand, vid Lillsjön, Solvsiksbadet, Åkeshovs motionsspår, Solvikens motionsspår och i Tranebergsparken.

Förutom utegym vill Miljöpartiet även verka för fler motionsspår, skidspår och dansbanor.