Hur vill politikerna i Sollentuna minska utsläppen efter valet? Foto: Mostphotos

Laddstolpar och ekomat ska stoppa klimathotet

Klimatförändringar hot ekonomin, våra kuststäder och hela vår planet. Det här är insatserna Sollentunas politiker vill införa för att minska Sollentunas utsläpp.

  • Publicerad 07:39, 4 sep 2018

Redan idag är klimatflyktingar ett faktum och sommarens extremväder kan ha gett en försmak på allt vanligare torka i Sverige – om temperaturen fortsätter att stiga globalt.

Inför valet frågade Mitt i hur Sollentunas politiker vill minska kommunens utsläpp av växthusgaser. Flera partier lyfter fler laddstolpar, infartsparkeringar och högre krav i kommunens inköp av livsmedel.

– Det som behövs är mod att våga genomföra planerna som redan finns, säger Lars Kallander, gruppledare för Centerpartiet.

 

Smittade elever var i skolan – nu stängs högstadiet i en vecka

Nyheter Utbildningsnämndens ordförande tog beslutet på söndagen Högstadiet på Helenelundsskolan går över till fjärrundervisning från och med i dag måndag och fram till och med fredag den 4 december. Utbildningsnämndens ordförande Soley Aksöz Lithborn (M) tog...måndag 30/11 1:20

Ett steg närmare nytt utegym efter promenad i Tegelhagen

Nyheter Brett stöd för nytt utegym i södra Sollentuna I förra veckan sågs intresserade invånare och ett gäng politiker i Tegelhagen för att kika på några olika platser som skulle kunna funka för ett nytt utegym. Och redan nu har Katti Bauer,...söndag 29/11 10:23