”Konstigt att inte fler unga engagerar sig”

Danielle Shtaye (V) fyllde 18 år i mars och är redan redo att kasta sig in i kommunpolitiken. – Jag tycker man ska få rösta i kommunvalet redan när man är 16 år.

  • Publicerad 08:43, 24 jun 2018

När väcktes ditt politiska engagemang?

– Jag och en kompis började engagera oss feministiskt i skolan, redan i sjuan, efter att vi lärt oss vad feminism var. Vi anordnade till och med en gala där vi samlade in pengar som vi skickade till olika hjälporganisationer.

Vilken fråga är viktig för dig?

– Jag tycker att man ska få rösta i kommunalvalet redan när man är 16 år. Jag tror att vänjer sig vid att rösta och lär sig om de olika partierna tidigare då.

Varför valde du Vänsterpartiet?

– De har en politik för alla. Det är ett parti som inte bara pratar, utan verkligen gör det de säger.

Beslutet fattat: Max 8 pers vid sammankomster i länet

Åtta pers. Inte fler. Länsstyrelsen i Uppsala län har fattat beslut om max åtta sittande deltagare vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar i länet.måndag 23/11 13:11

Man skjuten till döds i Tibble

Polisen: "Vittnen talar om att två misstänkta gärningspersoner har färdats på moped”. Polisen larmades om skottlossning i Tibble sent på lördagskvällen. Då man ankom hittades en man med skottskador. Han fick vård av ambulanspersonal men avled av sina skador på platsen.söndag 22/11 12:02