Komiker ska locka unga att rösta i höst

Tre populära komiker ska få fler unga i Skärholmen att rösta. Det hoppas Mitt 127 och 127:s röster räknas, som bjuder in till ”127 skrattar” på söndag.

  • Publicerad 09:30, 8 jun 2018

Platsen är Kulturhuset Stadsteatern i Skärholmen, tiden klockan 16 på söndag. Då är komikerna Ahmed Berhan, Bianca Kronlöf och Melody Farshin på plats. De ska förstås få publiken att skratta – men också locka fram deras politiska engagemang och förmå dem att gå och rösta i höstens val.

Arrangörer är Mitt 127, tillsammans med 127:s röster räknas, som ju arbetar med att öka andelen röstande i Skärholmens stadsdel.

– Tanken är att få dem som tidigare inte haft något intresse för politik att komma och få en inblick i hur våra demokratiska processer fungerar samtidigt som vi vill göra det möjligt på ett roligt sätt, säger Atakan Kara, projektledare vid Mitt 127.

Framträdandena varvas med korta filmklipp och diskussioner. Entrén är fri och det är först till kvarn som gäller – bäst att vara på plats vid Kulturhuset Stadsteatern i god tid om man vill vara säker på att få en plats, alltså.

Fakta

Tr står på scenen

Ahmed Berhan

Stå upp-komiker, känd för sina framträdanden på Raw Comedy Club, Tankesmedjan på P3 och SEMST Demokrati.

Melody Farshin

Stå upp-komiker, känd från bland annat RAW Comedy Club på Kanal 5 och Comedy Central.

Bianca Kronlöf

Skådespelare och komiker, känd för sin humorserie ”Full Patte” och ”Slå pattarna i taket”. 

Källa: Kulturhuset Stadsteatern
Visa merVisa mindre