Lena Sondén och Margaretha Sjöström (C). Foto: Klara B Orreteg

Kö till valstugorna – det här vill folk veta

På torget i Jakobsbergs centrum står valstugorna nu uppställda, och trots partiernas flitiga arbete i sociala medier är det fortfarande många som tar sig till stugorna för att ställa sina frågor till politikerna.

  • Publicerad 05:54, 24 aug 2018

Soligt, lagom varmt och fullt av folk. På torget i Jakobsberg står valstugorna på rad och utanför väntar ivriga väljare med sina frågor.

Flera skolklasser går runt och pratar med politikerna. Torget sjuder av aktivitet och valarbetarna i stugorna har fullt upp.

Mitt i tog ett varv och köade till stugorna för att ta reda på vilken den vanligaste frågan är till politikerna.

Trygghet och bostäder

Hos Liberalerna får de ofta frågor om byggande och skola, Sverigedemokraterna får svara på om de är rasister och ska slänga ut alla invandrare och Socialdemokraterna får många frågor om bostäder, äldreomsorg och barnomsorg.

Även Centerpartiet får många frågor om skolan men också om skatt och trygghet.

Kristdemokraterna får svara på frågor om partiets invandring- och integrationspolitik medan Moderaterna ofta får svara på frågor om trygghet.

Många nyfikna

De flesta partier på plats uppger att det är övervägande nyfikna väljare som inte riktigt bestämt sig som kommer förbi stugorna.

– Det finns de som kommer fram för att provocera, men vanligast är nog att de är nyfikna på vår politik och att de inte riktigt bestämt sig ännu, säger Lena Sondén som är politisk sekreterare för Centerpartiet.