Mehdi Mohammed (C) är den yngste i Järfälla att ställa upp i valet i höst. Foto: Åsa Sommarström

Järfällas yngste kandidat: Mehdi 18 år

Med sina arton år är Centerpartiets Mehdi Mohammed den yngste att ställa upp i årets kommunval. Det här är bara början, säger han.

  • Publicerad 09:59, 20 jun 2018

Namn: Mehdi Mohammed
Ålder: 18
Gör: Studerar
Parti: Centerpartiet
Tid i partiet: Ett år
Politisk idol: Annie Lööf, Olof Palme och Nelson Mandela

Vad får dig att ställa upp i årets val?
Istället för att titta på vill jag vara med och förändra. Både i kommunala och nationella frågor.

Vilka är dina tre kärnfrågor?
Jag brinner för utbildning, integration och hedersproblematik. Men jag vill vara med att förändra i många frågor. När det kommer till Järfälla vill jag arbeta för en ungdomavdelning, för det finns inte idag. jag vill inkludera ungdomar så att vi förhoppningsvis ser många fler artonåringar som jag som kandiderar nästa gång. Jag vill att de ska se att de kan vara med att förändra.

Hur ser dina politiska ambitioner ut?
Jag jobbar gärna med politik i framtiden. På vilket sätt vet jag inte men det här är en början där jag söker Järfällabornas förtroende. Jag vill jobba med politik både som centerpartist men också som CUF:are. Jag är ung så för mig är det viktigt att vara aktiv även i ungdomsförbundet. 

Vad gör du utanför politiken?
Till hösten börjar jag tredje året på gymnasiet, ekonomisk linje. Sen jobbar jag helger på Friskis och Svettis i Jakobsberg. Efter gymnasiet vill jag plugga vidare på universitet. Målet är en juristutbildning.