Foto: Mitt i Stockholm

Hur ska Vallentuna styras – du avgör!

Ska små skolor slås ihop till större? Ska nybyggda bostäder vara hyresrätter? Det är frågor som är viktiga i valet i Vallentuna. Nu är det dags – och det är du som bestämmer.

  • Publicerad 16:00, 7 sep 2018

 Nyligen läste jag att det under Andra världs-kriget bara fanns elva demokratier kvar i världen. En påminnelse om demokratins sårbarhet.

För demokrati är inte enkelt. Till sin natur är den full av brister. Med det finns en dag då demokratin fungerar bättre än alla andra dagar
– valdagen.

Då är varje röst lika mycket värd oavsett lön, yrke, kön och födelseland. Det är faktiskt rätt vackert.

Ofta är det de lokala valen, till kommun och landsting, som påverkar dig mest. Där fattas beslut om förskolan, trafiken och stora bygg-projekt.

I Vallentuna handlar det exempelvis om små skolor ska slås ihop till större. Hur många av de nya bostäderna som ska vara hyresrätter. Och vad polis och politiker kan göra för den som oroar sig för inbrottstjuvar.

Det är därför som vi på Mitt i har allt -fokus på de lokala valen så att du ska känna- till alternativen när du lägger din röst i valurnan den
9 september. Och vi -lovar att fortsätta hålla dig upp-daterad framtill valet, under -valet och efter- valet. För kom ihåg – demokratin- överlever bara så länge vi -deltar och försvarar den.