Foto: Mitt i Stockholm

Hur ska Huddinge styras? Din röst avgör!

Valdagen närmar sig – och det ser ut att bli en rysare. Nu är det dags för dig att avgöra hur du vill att Huddinge ska styras de närmaste fyra åren.

  • Publicerad 16:00, 7 sep 2018

Huddinge är länets näst största kommun med sina drygt 110 000 invånare. Ökningen fortsätter och gör att kommunen lider av växtvärk. Det är något som ställer krav på ledarna, vilket märks tydligt i år. Förskolekrisen är besvärlig i Huddinge. En annan het potatis är pendeltrafiken där Huddingeborna är trötta på proppfulla tågvagnar och långa bussköer. Den senare frågan styr inte kommunpolitikerna helt över. Men den som vill vinna Huddingebornas förtroende bör ha svar på dessa frågor. Vilka det blir återstår att se.

Alliansen – med Moderaterna i spetsen – har styrt kommunen i tolv år. Valet i år ser ut att bli en riktigt rysare, framförallt mellan Socialdemokraterna och Moderaterna.  Blir det Daniel Dronjak (M), kommunstyrelsens ordförande, som får förnyat förtroende eller blir det Sara Heelge Vikmång (S) som blir kommunens starka kvinna?

Svaret har vi först på morgontimmarna 10 september – och du kan följa valresultatet i vår app eller på mitti.se/huddinge. Oavsett vem som vinner lär det bli en koalition. Sannolikt blir varken M eller S stora nog att styra ensamma i Huddinge.