Det finns fyra lokaler i Tyresö där det går att förtidsrösta. Foto: Mostphotos

Här kan du förtidsrösta i Tyresö

Här kan du förtidsrösta i Tyresö. Det finns fyra ställen där allmänheten kan rösta i Tyresö.

  • Publicerad 12:37, 7 sep 2018

Mellan den 22 augusti och 9 september kan du förtidsrösta. Det går att förtidsrösta i vilken förtidsröstningslokal som helst i hela landet. Du kan också förtidsrösta på valdagen den 9 september, men då måste du förtidsrösta i en lokal för förtidsröstning.

I Tyresö finns det fyra lokaler där allmänheten kan rösta. Servicecenter i kommunens lokaler i Tyresö centrum är den enda av dem som har öppet varje dag fram till valdagen.

Fakta

Här kan du förtidsrösta i Tyresö

Biblioteket, Tyresö centrum

Biblioteket, Tyresö Strand

Biblioteket, Trollbäcken

Kommunens servicecenter, Tyresö centrum

De här röstlokalerna har begränsat tillträde och främst avsedd för de som till vardags vistas här och för anhöriga och personal:

Björkbackens äldreboende

Trollängens äldreboende

Villa Basilika och Krusmyntan

Ta med ditt röstkort och giltig legitimation.

Här kan du se hur lokalerna har öppet. Mer information om röstning och förtidsröstning finns på Valmyndighetens hemsida.

Källa: Valmyndigheten
Visa merVisa mindre

 

Statsvetaren och den politiska experten Jenny Madestam menar att förtidsröstning har blivit vanligare och tror att fler och fler kommer välja det alternativet i framtiden, istället för att binda sig till valdagen.

– Idag är människor rörligare och lever aktiva liv och det är därför man kan förtidsrösta på så många olika ställen nu. Generationen som sätter på sig finkostymen för att gå till vallokalen och rösta håller på att dö ut, trots att det nog lever kvar i många familjer, säger Jenny Madestam

Vad finns det för risker med att förtidsrösta?

– En nackdel är att man kan bestämma sig för fort, men då är ju det fina att man kan lägga om sin röst på valdagen.

Tror du att vi rent av kommer att rösta hemifrån i framtiden?

– Nej, det tror jag inte. Det är svårt att garantera fria val om man sitter och klickar hemma på datorn. Då kan någon stå över axeln och säga vilket parti personen ska rösta på. Det är en viktig aspekt.