Här får S kalla handen till rödblå koalition

Socialdemokraterna i Nacka öppnar för samarbete med såväl med rödgröna partier som allianspartierna efter valet i höst. Åtminstone ett av allianspartierna ger dock S kalla handen: – Från vårt håll är det fortsatt allianspolitik som gäller, säger Hans Peters (C).

  • Publicerad 17:05, 12 apr 2018

Socialdemokraterna i Nacka hade enligt oppositionsrådet Khashayar Farmanbar gått tillbaka bland väljarna i Nacka fram till valet 2014. I valet 2014 bröt S den trenden och ökade väljarantalet. Farmanbar ser nu möjlighet att partiet har ett ”momentum” att fortsätta rida på framgångsvågen.

– Det är nytt på det sättet att vi går till val som eget parti, inte tillsammans med de rödgröna eller alliansen. Vi är öppna för samarbete med andra partier förutom med Sverigedemokraterna. Det är en signal till väljarna, vi är ett samarbetsparti. Nu förtydligar vi politiken, säger Khashayar Farmanbar.

Har ni redan lagt ut krokar till andra partier?

– För det första skulle jag aldrig säga något om det, sedan går vi till val som eget parti. Men när väl rösterna är räknade är vi beredda att prata om koalitionssamarbete.

Khashayar Farmanbar tror för sin del på maktskifte i Nacka i höstens val:

– Absolut.

Hans Peters i Centerpartiet är ett av allianspartierna i Nacka som kan bli aktuell för en S-invit. Men C ger S kalla handen:

Jag vet att Khash (Khashayar Farmanbar) tidigare har försökt att flirta med allianspartier

Hans Peters

– Jag vet att Khash (Khashayar Farmanbar) tidigare har försökt att flirta med allianspartier. Från vårt håll är det fortsatt allianspolitik som gäller, vi allianspartier trivs med varandra. Några andra konstellationer är inte aktuella.

Hur går det i kommunvalet i höst?

– Jag tror på fortsatt allianspolitik. Sedan ska man vara ödmjuk och säga att det är ett bra tag till valet, det kan hända mycket, säger Hans Peters.